2012 okt 17, Kategória: Utazás, 2 116 Megtekintés

Wellness és gyógyturizmus hazánkban


Wellness és gyógyturizmus hazánkban

Magyarország európai viszonylatban is rendkívül jó adottságokkal megáldott, ami a gyógyvizeket illeti. A török időkre visszavezethető fürdőkultúra a napjaink igényeinek megfelelő wellness szállodák és élményfürdők kialakításának végeredménye olyan komplex turisztikai kínálattal áll rendelkezésre, mely sokakat vonz hazánkban külföldről is. Nem hiába mutat fokozatos fejlődést a wellness és gyógyturizmus, melyhez azonban kétségtelenül hozzájárul a Széchenyi Pihenőkártya rendszere is.

Mindegy, hogy hazánk melyik táján él, a közelben minden bizonnyal talál majd olyan fürdőhelyet, mely magas színvonalon kínálja szolgáltatásait. A wellness és gyógyturizmus központjainak számító városok mellett a nemrégiben felújított fürdők is számos lehetőséget kínálnak a pihenésre. A masszázs és a szauna olyan lehetőségek, melyek már szinte mindenhol rendelkezésünkre állnak, nem is beszélve az élményfürdőkhöz kapcsolódó szálláshely szolgáltatásról, és remek vendéglátásról.

A wellness és gyógyturizmus iránt érdeklődők számára valódi kuriózumnak számít a Hévízi-tó, de Budapest egész évben látogatható fürdőiről sem szabad elfeledkeznünk, vagy éppen az Alföld számos fürdőhelyéről, melyek az utóbbi években kétségtelenül minőségi fejlődésen mentek keresztül.

A tökéletes testi és lelki kikapcsolódáshoz mindenképpen érdemes időt szánnia a fürdőzéssel egybekötött pihenésre, hiszen nem véletlenül hódoltak már elődeink is ennek az élménynek. A wellness egyre nagyobb teret kap napjainkban, s akár egy hosszú hétvége is alkalmas lehet arra, hogy kipihenten, újult energiákkal feltöltődve vághasson neki a munkával teli hétköznapoknak.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press