2013 jún 17, Kategória: Munka, 2 084 Megtekintés

Veszélyes a külföldi szállodai munka nyelvtudás nélkül


Veszélyes a külföldi szállodai munka nyelvtudás nélkül

Hazánk munkaerő-piaci helyzetét látva sokan próbálnak szerencsét külföldön, azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen lehetőségre mondunk igent. A jobb németországi, külföldi szállodai munka gyakran közvetítőkön keresztül érhető csak el. Ezért mielőtt nekivágna, mindenképpen érdemes tájékozódnia azokról a munkaközvetítőkről, melyek megbízható lehetőségekkel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

A külföldi munkavállalás amellett, hogy számos előnnyel jár, bizony veszélyeket is rejt magában. Kétségtelen, hogy a jobb fizetés, a tapasztalatszerzési lehetőség, és a további hazai elhelyezkedéskor is pozitívan csengő gyakorlat megérik, hogy a határon túl próbáljunk boldogulni, de vannak bizonyos intő jelek a hirdetéseknél, melyek mindenképpen óvatosságra kell, hogy sarkalljanak.

Mivel más nyelvterületről van szó, a szükséges nyelvtudás elengedhetetlen ahhoz, hogy mind a munka, mind az élet más területein boldogulni tudjunk egy számunkra idegen országban. Ezért a nyelvtudást sem igénylő lehetőségeket javasolt fenntartással kezelni, sőt, sok esetben hasznosabb, ha a “komolytalan” kategóriába helyezzük azokat. A szerződés nélküli elhelyezkedés több szempontból is veszélyes, gondoljunk csak az esetlegesen előforduló munkahelyi balesetekre, vagy a fizetésre.

Bár számos fórumon hangsúlyozzák, mégsem lehet elégszer elmondani, hogy a hölgyek számára hangzatos szállodai munkának aposztrofált lehetőség mögött nem egyszer a vártaktól eltérő követelmények állnak. Ahhoz, hogy ne érjék kellemetlen meglepetések az első munkanapokon, vagy már közvetlenül a megérkezéskor, érdemes tapasztalattal, jelentős múlttal rendelkező, és természetesen a jogszabály által megkívánt követelményeknek megfelelő közvetítő segítségét kérni a külföldi munkavállaláshoz.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press