2014 feb 02, Kategória: Szórakozás, 2 450 Megtekintés

Vészeljük át a telet vidám programokkal!


Vészeljük át a telet vidám programokkal!

Világhálóra fel! Érdemes böngészni a február hónapban palettára kerülő programokat, hiszen ez a hónap mulatságoktól hangos, és finom ízektől zamatos! Tágítsuk a kereteket, és élvezzük ki a vidám rendezvények nyújtotta lehetőségeket.

Bár ezen időszak legmeghatározóbb eseménye a farsangolás, mellette a gasztronómia is jelentős hangsúlyt kap az év második hónapjába lépve. Településről településre sorba kerülnek megrendezésre az ínycsiklandozóbbnál ínycsiklandozóbb fesztiválok disznótoros, kocsonyás, kemencés ízelítőkkel. Immáron ötödik alkalommal kerül februárban megrendezésre a Tenkesalja Böllérfesztivál, ahol bárki átélheti az igazi, hagyományos disznóvágás minden mozzanatát. A gasztronómia széles skáláját vonultatja fel február második hétvégéjén Fonyód Kolbászfesztivál keretében, ahol szürke marha és mangalica termékek mellett békéscsabai szárazkolbászok, sváb egyedi töltelékáruk, sajtkülönlegességek, rétesek, borok is kóstolásra kerülnek. A kocsonyaimádók számára kihagyhatatlan program lesz február 15.-én Badacsonytördemic által megszervezésre kerülő Kocsonya szépségverseny.

kaposvári Dorottya Farsangi Napok programsorozata február 7.-én kezdődik és 9.-éig a jelmezek kavalkádja mellett színes produkciók, színházi és néptánc előadások, valamint egy igazán hagyományőrző bál kínál önfeledt szórakozásra lehetőséget a város lakóinak, illetve látogatóinak. Itt az idő a farsangolásra, és nemcsak az óvodai, iskolai keretek közt kell ezt megélni!

És persze nem szabad megfeledkezni a szerelem édes napjáról sem, hiszen Bálint nap is február hóban érkezik szívecskékkel, rózsaszín álomfelhőkkel és sok-sok virággal, bonbonnal. Ennek alkalmából például a fővárosban Családi Alkotó Nap keretében mindenki kedvére elkészítheti kedvese, szerette számára Valentin napi meglepetését. Noszvaj “ezerarcú” ünnepséget szentel idén a Bálint napnak, ahova szerelmeseket, szerető szíveket és barátokat egyaránt várnak olyan érdekes programokkal, mint Egynapos esküvő, Gyűrű kovácsolás, Tündérbolt, Szerelemjárat, Palóc Pajzán Meseút. Aki pedig igazi téli hangulatban szeretné megünnepelni a szívek napját, annak kapóra jön a Pécsett már második alkalommal megrendezésre kerülő Jégvirág Fesztivál és Csokoládé Karnevál, ahol nemcsak korcsolyázni lehet a lélegzetelállító környezetben, hanem a finomabbnál finomabb csokoládék mellé még számos izgalmas programon vehetnek részt a fesztiválra érkezők.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press