2013 aug 29, Kategória: Egészség, 3 045 Megtekintés

Boóc András – vércukormérő fajták: milyen vércukorszintmérő készüléket érdemes választani?


Boóc András – vércukormérő fajták: milyen vércukorszintmérő készüléket érdemes választani?

A cukorbetegséggel élők számára a legfontosabb, hogy folyamatos kontroll alatt tudják tartani vércukorszintjüket, ezzel olyan életminőséget biztosítva saját maguk számára, ami maximálisan kihozható a helyzetből a betegséggel együtt élve. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy otthoni vércukorszintmérő készülékkel is rendelkezzenek. Természetesen felmerül a kérdés, hogy a széles piaci választékból melyik mellett érdemes letenni a voksot.

Hosszabb távon a tesztcsík ára számít és nem a vércukormérő készüléké – nyilatkozta Boóc András, egy ismert amerikai vércukormérő gyártó képviselője. Természetesen emellett számos egyéb szempont is döntő lehet a választásnál, ezek mindegyikének figyelembevételével érdemes vásárolni.

Cukorbetegek esetében talán a megszokásból is adódóan már nem annyira jelentkezik a tűktől és a szúrástól való félelem, de nyilvánvaló, hogy nem mindegy, mekkora a vércukormérő vércseppigénye. A napjainkban beszerezhető készülékek pár másodperc alatt eredménnyel szolgálnak, eltérések nyilvánvalóan adódnak azt illetően, hogy mennyi idő telik el a vér készülékbe, vagy a reagens csíkra jutásától a pontos eredmény leolvasásáig.

Célszerű olyan vércukormérőt választani, aminek nagy a memóriája, és egyszerűen használható. A nagy kijelző fontos, hogy kis készülékkel párosuljon, amit bárhová kényelmesen magával vihet a beteg. Érdemes odafigyelni arra is, hogy a tesztcsík hosszú időn át tárolható legyen  a biztos eredmények céljából. A betegséggel küzdők számára nem csak a rendszeres ellenőrzés, de a táplálkozásra való odafigyelés is rendkívüli jelentőséggel bír.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press