2015 jún 14, Kategória: Utazás, 2 047 Megtekintés

Utazzunk az űrbe már 2016-ban!


Utazzunk az űrbe már 2016-ban!

Az emberiséget már jó régóta foglalkoztatja az űrturizmus lehetősége. A technológiai fejlesztéseknek hála egyre közelebb kerül az űrbe történő utazás lehetősége a közemberek számára is: dollármilliárdosok már többször is jártak Földünk légkörén kívül, és mivel a lehetőséget egyre szélesebb körben kívánják elérhetővé tenni, ezért az árakat is folyamatosan csökkentik. Egy 2016-ban startoló projekt keretében a World View Enterprises nevű vállalkozás hőlégballonnal kíván utasokat juttatni a Föld légkörének legtávolabbi pontjába, ahol a bolygó görbülete már tökéletesen látható.

Maga az utazás még mindig nagyon sokba fog kerülni: pontosan 60 000 dollárt kell leszurkolni a nyolc és fél órás útért, azonban ez a hozzávetőlegesen 12,6 millió forint már a gazdagabb magyaroknak is elérhető, hogy egy életre szóló élményt szerezzenek az utazással.  A sztratorszféra határára az utazás a Richard Branson arizonai kikötőjéből fog majd indulni, és innét mintegy két óra alatt jut el a 30 kilométeres magasságba a szerencsés utazó.

Az utazást egy nyolc személyes, gondolára hasonlító kabinban fogják megtenni a turisták, ebből pedig csodálatos panoráma nyílik majd a bolygóra. Természetesen zárt szerkezetről van szó, hiszen itt a levegő már nem belélegezhető, nyomás szinte nincs és a hőmérséklet is majdnem az űrbéli hidegnek megfelelő. Innét azonban nem csak lefelé lesz érdemes nézni: ilyen  magasságban a csillagok is már teljes pompájukban ragyognak, az utaskísérők pedig részletes tájékoztatást adnak majd, mit és hol látnak a szemlélődők.

A „fapados űrutazás” valószínűleg egy felejthetetlen élmény lesz, és ezt az élményt azonnal meg is oszthatjuk a nagyvilággal: a gondolában ugyanis folyamatosan biztosított a wifikapcsolat, tehát már a sztratoszférából posztolhatjuk az általunk készített fotókat és videókat.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press