2012 nov 03, Kategória: Utazás, 1 658 Megtekintés

Utazás a hideg hónapokban


Utazás a hideg hónapokban

Bár a szabadságot sokan még mindig a nyári időszakra tartogatják, de egyre többen döntenek úgy, hogy nem a főszezonban keresnek fel idegen tájakat, hanem az év más időszakaiban. Tény, hogy még a mediterrán országok is kínálnak kikapcsolódási lehetőséget az ősztől tavaszig terjedő hónapokban, csupán a tengerparti fürdőzésről kell lemondani az utazás alkalmával.

Mielőtt azonban a víz szerelmesei elkeserednének, a gombamód szaporodó wellness szállodák remek alkalmat kínálnak arra, hogy akár naphosszat fürdőruhában pancsolhassunk a kinti zimankó ellenére is. Számos egyéb szempontból is előnyös ezeket a hónapokat választani az utazásra. Az árak általában mérsékeltebbek, az idegenforgalmi szempontból gyakran felkeresett látnivalók pedig kevésbé zsúfoltak a turistáktól.

Európa kedvelt síterepein sem kell lemondanunk a wellnessről és a fürdőzésről, hiszen a szállodaláncok ezzel a lehetőséggel is várják a sport és az aktív pihenés szerelmeseit. A karácsony környéki időszakban Bécs, valamint a német és osztrák városok különösen kedveltek az utazás megszállottjainak körében, és a szállodák nem csak itthon, de külföldön is csomagajánlatokkal várják azokat, akik a karácsonyt és a szilvesztert otthonuktól távol kívánják tölteni.

A munkahelyen való helytállás és a megfelelés egyik alapfeltétele a rekreáció, az új energiákkal való feltöltődés. Éppen ezért célszerű a szabadságolást egész évben elosztani, így akár télen is beiktathat egy hosszú hétvégét, vagy némileg hosszabb pihenést, nem elfeledkezve utazás közben a nevezetességek felkereséséről sem.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press