2014 dec 27, Kategória: Európa, 2 474 Megtekintés

Törpeállam Európa szívében: Liechtenstein


Törpeállam Európa szívében: Liechtenstein

Liechtenstein, ez az európai miniállam Ausztria és Svájc között fekszik a Rajna mentén. Az ország földrajzilag két részre tagolható: egy része 400 méterrel a tengerszint felett elterülő síkság, míg a másik magas hegység. Legmagasabb pontja a kirándulók körében méltán híres Grauspitz hegycsúcs, amely 2599 méter magasan nyúlik az égbe.

Liechtenstein nevezetességei közül a leghíresebb az ország fővárosában, Vaduzban található Hercegi Kastély. A csodaszép hegyoldalban épült, párját ritkító látványosság története a római korba nyúlik vissza. A festői környezetben épült kastélyban felbecsülhetetlen értékű műkincsgyűjtemény található, azonban ez sajnos turisták számára nem látogatható. Az utazóknak ettől függetlenül érdemes felkeresni az épületet, mert kívülről nézve is pazar látványt nyújt.

A liechtensteini Nemzeti Múzeumban egyrészt a herceg magánygyűjteményéből származó műkincseket, másrészt a Liechstensteini Történelmi Társulat által összegyűjtött tárgyakat tekintheti meg a látogató. Az eredetileg fogadóként funkcionáló épületet 1972-ben újították fel, hogy a továbbiakban múzeumként működhessen. A múzeum alsó szintjén régészeti kiállítás látható, melyben több ezer éves edényeket, szerszámokat és fegyvereket csodálhatunk meg. Szintén itt található a rendkívül értékes, harcost ábrázoló szobor, a Gutenbergi Mars.

A fővárostól nem messze fekvő Shaan városában épült a Castellum, az ókori római erőd, melyet szabadtéri múzeumnak hagytak meg a régészek. Schellenberg községét felkeresve megtekinthetjük az ott pompázó középkori várat. Az említetteken kívül megannyi látványosság van e piciny országban, ami miatt feltétlenül érdemes felkeresnünk Liechtensteint.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press