2018 ápr 10, Kategória: Egészség, 1 545 Megtekintés

Top 5 juttatásnak számít a magán egészségügyi ellátás


Ma már kétség sem férhet hozzá, hogy munkavállalás során az érintettek nem csak a munkabért veszik figyelembe, hanem azokat az egyéb juttatásokat is, amelyek mellé járnak. A SZÉP kártya töretlen népszerűségnek örvend, hiszen az alszámláira kapott pénz kiválóan felhasználható a hétköznapokban vagy akár a nyaralás során is. Hasonlóképpen kedvelt a magán egészségügyi ellátás, melyre minden korábbinál gyakrabban esik a választás. De mégis minek köszönhető, hogy az egyébként is ingyenesen igénybe vehető egészségügyi ellátáson túl a magánklinikák szolgáltatásai iránt is hatalmas kereslet mutatkozik?

 

Ha az egészségről van szó, akkor legtöbben csak saját példánkon tanuljuk meg, mekkora érték az. Az állami ellátásról pedig rendszerint ekkor bizonyosodik be, hogy sajnos korántsem felel meg a felé támasztott elvárásoknak. Kevés kellemetlenebb dolgot lehet elképzelni, mint betegen órákat várakozni a rendelő előtt, mely idő alatt további fertőzéseket szedhetünk össze. Ha komolyabb a baj egy megfázásnál, rendszerint éppen eléggé meg vagyunk ijedve, s ilyenkor nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szakemberek részletesen tájékoztassanak lehetőségeinkről és a felépülés esélyeiről. Minderre az állami kórházakban nagyon kevés a kapacitás.

 

A magán egészségügyi ellátásnak köszönhetően azonban a biztosítóval kötött szerződés alapján igénybe vehetjük a szolgáltatásokat a szerződött magánklinikákon. Nincs többé sorban állás, várólisták a vizsgálatok elvégzése előtt, és az orvosoktól is azt az odafigyelést kaphatjuk meg, amelyre páciensként nagy szükség van. Nem véletlen, hogy a magán egészségbiztosítás kedvelt juttatásnak számít a munkahelyeken, s nem csak a munkáltató számára jár előnyökkel. A céges egészségbiztosítás ugyanis adómentesen adható és évente a minimálbér 30 százalékáig költségként is leírható. Miért ne választanánk előnyeit cégvezetőként?

 

Az ebf.hu szerint az így nyújtott juttatásnak köszönhetően a munkavállaló szívesebben fordul majd egészségügyi problémájával orvoshoz, és a kezelés, valamint a gyógyulás is rövidebb idő alatt valósulhat meg. Ez pedig nem elhanyagolható szempont a munkáltató számára sem, főleg, hogy az odafigyelést lojalitással hálálja meg a munkavállaló. A magán egészségbiztosítás nem véletlen kap helyet az öt legnépszerűbb juttatás között, pláne, hogy napjainkban egyre inkább kiépített a rendszer, s a szerződött magánklinikák is elérhetőek szinte bárhol az országban.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press