2015 jún 16, Kategória: Autó, 2 477 Megtekintés

Tesztelték a négyévszakos gumit: itt az első jó négyévszakos?


Szakemberek és autósok véleménye sokszor eltérő a négyévszakos gumik használatát illetően. Vannak, akik úgy vélik, nem nyújtja a típus a megfelelő biztonságot, mások viszont egyértelműen mellette teszik le a voksot évről-évre. De mégis mi az igazság? Létezik olyan négyévszakos abroncs, amely minden követelménynek megfelel, és egész évben biztonságossá teszi a közlekedést? Az Origo tesztje szerint a az új CrossClimate abroncs lehető a jövő slágere, ugyanis segítségével nem kell tartani a nyári fokozott kopástól, de télen is biztosítja a megfelelő tapadást.

A tapasztalatok sajnos azt mutatják, hogy az Európai Unió legnagyobb országaiban együttvéve az autósoknak körülbelül kétharmada közlekedik egész télen nyári abroncsokkal. Nem véletlenül hívják azonban fel a szakemberek a figyelmet rendszeresen arra, hogy hét fok alatt más követelményeknek kell megfelelniük az abroncsoknak, mint a forró, nyári aszfalton. Nem ritka, hogy az óvatlan autósok éppen a nem megfelelő gumihasználat miatt kötnek ki az árokban, vagy szenvednek akár súlyosabb sérüléseket.

A gumihasználati szokásokhoz természetesen az is hozzájárul, hogy melyik országban milyen szabályozás vonatkozik arra, s főként, milyen szankciókra számíthatnak az autósok. Egyfajta alternatívát kínál a területen a négyévszakos változat, melyek között most úgy tűnik, valóban kimagasló minőségű látott napvilágot. Az akciósgumi.hu szerint itthon továbbra sem népszerűek a négyévszakos gumik, pedig a téli használatra is alkalmas CrossClimate egy próbát a szakemberek szerint is megér!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press