2012 okt 15, Kategória: Munka, 2 228 Megtekintés

Területi képviselő – a munkakör emberi oldala


Területi képviselő – a munkakör emberi oldala

Sokan vagyunk úgy munkakeresés kapcsán, hogy bizony jó lenne olyan állásra lelni, mely esetében nem áll majd a főnök folyamatosan mögöttünk, és ellenőrzi minden lépésünket. A kereskedelem területén vonzó munkakörnek tűnhetnek a területi képviselő feladatai.

Esetenként kereskedelmi, üzletkötői végzettséghez kötik az ilyen jellegű állások betöltését, de mint sok más esetben, így itt is egyéb jellemzők dominálnak az ideális jelölt megtalálásakor. Amennyiben területi képviselő állást kíván megpályázni, érdemes tisztában lennie azokkal a – bár nem elsőként elmondott – munkaköri velejárókkal, melyek bizony sokak kedvét szeghetik az első hetek után.

A nagykereskedések által ellátott üzletek áruval való feltöltése folyamatos jelenlétet, rendszeres, és mindenekelőtt pontos megjelenést követel a területi képviselő munkatárstól. Ha a napi sokszor 60-70 ellátandó üzlet mellett ezt nem tudja megbízhatóan elvégezni a jelölt, nincs helye a szakmában.

További lényeges tudnivaló, hogy nem elég csupán a jogosítvány, és némi beszélőke a napi akár több millió forintos forgalom lebonyolításához, ennél jóval többel kell rendelkeznie annak, aki a területi képviselő szakmát választja. Az emberekkel való bánásmód rendkívül jó kommunikációs képességet követel meg, nem beszélve a türelemről. A hatékony eladás ezen a területen nem csak arról szól, hogy rábeszéljük a kereskedőre azt is, amire nincs is szüksége. Emberismeret, megbízhatóság, stressztűrő képesség, és a nem ritkán 12-14 órára nyúló munkaidő kapcsán jó teherbírás is szükségeltetik.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press