2013 ápr 21, Kategória: Otthon, 1 748 Megtekintés

Tavaszi nagytakarítás okosan, avagy természetes anyagok a tisztaság szolgálatában


Tavaszi nagytakarítás okosan, avagy természetes anyagok a tisztaság szolgálatában

Mindig csak azt hallgatni, hogy éljünk egészségesen, óvjuk környezetünket, tegyünk a Föld megmentéséért elég elcsépelt, ha nincs mögötte, hogy mindezt miként oldhatjuk meg egyszerűen és természetesen. Senkitől nem várható el, hogy egyik napról a másikra álljon át egy új életformára, legyen szó saját egészségvédelméről, vagy a tudatos környezetvédelemről. Ahhoz, hogy ezekért a nemes célokért nap, min nap tenni tudjunk, apró kis lépésekben kell elkezdeni a változtatást.

Az egészségünk védelme, környezetünk óvása érdekében sokat tehetünk, ha az otthonunk takarítása közben természetes anyagok használatára törekszünk. El se hinnénk, hogy mennyi hasznos és igen hatékony tisztítószer létezik a háztartásokban, melyeket csak kis százalékba használnak az emberek takarításhoz, tisztításhoz. Az ecet, mely  a saláták ízesítéséhez kerül elő leggyakrabban a szekrényből, ismerten jó vízkőoldó hatású szer. Sokan alkalmazzák kávéfőzők, vízforralók, egyéb konyhai eszközök, illetve a mosógép vízkőtelenítésére. Emellett néhány háziasszony már felismerte az ecet erejében rejlő csodaszert, és bizony ablakpucoláshoz, gyümölcsfolt eltávolításához, a ruhák öblítéséhez is előszeretettel használják.

Az ecethez hasonlóan a citromlé is széles körben felhasználható természetes tisztítószer. Folteltávolításhoz, szagtalanításhoz, fehérítéshez, fémfelületek kezeléséhez ideális segítőtársa minden háziasszonynak. A konyhaszekrényben megbújó szódabikarbóna is meglepő eredményeket tud felmutatni, ha bevetjük otthonunk takarítása, tisztán tartása során. A szódabikarbóna például a konyhában nagyszerűen ellátja a hűtő szagmenetesítését, ha egy tálkába szórva a hűtőszekrénybe helyezzük, a szemetesvödörbe szórva pedig a bomlás során keletkező kellemetlen szagok ellen küzdhetünk hatékonyan a segítségével. A szódabikarbóna emellett jól használható makacs foltok eltüntetésére, például rozsdamentes edényeknél, műanyag konyhaeszközöknél.

Az ecet, a citromlé, a szódabikarbóna alkalmazása mellett még sok praktika lelhető fel a tavaszi nagytakarítás ökotudatos és egészséges szemléletű megvalósításához. Nagyanyáink ötlettárában is érdemes körbenézni, illetve az interneten böngészni, hogy vajon a meleg tej, a tojásfehérje, a só, a borszesz, a kréta, a glicerin, lenolaj, bórax, sütőpor és kombinációik hogyan teszik lehetővé az egészséges és tisztaságtól ragyogó, nem utolsó sorban pedig költségtakarékos otthont.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press