2013 nov 03, Kategória: Szórakozás, 2 674 Megtekintés

Szórakozás őszi estékre: kártyajátékok


Szórakozás őszi estékre: kártyajátékok

Igaz, hogy odakint még hét ágra süt a nap, és jól esik ebéd előtt, vagy kora délután egy séta, netán egy jó kis hétvégi kirándulás, de közben az esték már hamar megérkeznek, és öt óra tájban bizony villanyt kell gyújtani. A lakás négy fala közt pedig a sötétedéssel nem érhet véget a nap, hiszen az ember nem medve, hogy hosszas téli álomra rendezkedjen be, míg újra kitavaszodik, és megint lehet egész napokat a szabadban tölteni.

A villanyfény mellett eltelő hétköznapok délutánjaira, a szürke novemberi hétvégékre kell valami kis szórakozás mindenkinek. Előkerülnek az otthonokban a könyvek, filmekre vadásznak az emberek, és bizony eljön a társasjátékok, kártyapartik ideje is. Minő szerencse a kártyázni vágyóknak, hogy a kártyajátékoknak nagyon sokféle típusa létezik, és ma már számos különböző kártyaféle is forgalomban van.

A magyar és francia kártya mellett hosszú ideje hódít az uno és a solo, melyek szintén nagyon kedvelt kártyajátékok. A legkisebbek már kártyajáték formájában tanulhatják a számokat, betűket, méreteket, színeket, míg a nagyobbak kedvenc mesehőseikkel díszített kártyalapokkal játszhatnak partikat különböző szabályok szerint. Fekete Péter sem ment ki a divatból, ma is rengeteg formában kapható ehhez a játékhoz a megfelelő kártyapakli.

Ha csak magyar kártya van otthon, akkor is biztos, hogy unatkoznia senkinek sem kell, mert sokféle kártyaparti lejátszására van lehetőség ezzel a paklival. Magyar kártyával lehet ultizni, snapszerozni, zsírozni, kopkázni, lórumozni, huzsonegyezni. Ha a gyerkőcök is kedvet kapnak a játékhoz, velük lehet “hazudósat”, vagy más néven svindlit játszani, vagy akár “Csapd le csacsizni”, netán Piroskázni, vagy “Szereted a, szereted…” típusú kártyajátékot játszani. A magyar kártya mellett kedvelt szórakozás a francia kártyával való “csatározás”. A bridzs, a kanaszta, a rikiki, a römi, a póker, a blackjack, a speed francia kártyával játszható és nagyon szórakoztató elfoglaltságok. Ha valaki pedig magában szeretne kártyázni, akkor passziánszozhat egy pakli francia kártyával kedvére.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press