2012 dec 31, Kategória: Otthon, 2 006 Megtekintés

Szilveszteri hangulat otthonunkban


Szilveszteri hangulat otthonunkban

Nem minden évben van kedve az embernek nagy csinnadrattával búcsúztatni az óévet. Van úgy, hogy csak csendes, békés környezetben múlatva az időt szeretnénk átlépni az újévbe, melynek legjobb helyszíne természetesen a saját otthonunk. Azért ennek nem kell azzal együtt járnia, hogy ugyan olyan snassz napként kezeljük az év utolsó napját, mint az év nagy részében eltelő hétköznapokat.

Egy kis készülődéssel, néhány ötlettel hangulatossá tehetjük saját és a velünk otthon maradó párunk, családtagjaink Szilveszter estéjét is. Ha nincsen kedvünk saját kézzel készíteni a hangulathoz illő díszítést, akkor lehet venni utcai árusoktól is színes papír girlandot, lampiont, csákót, esetleg néhány színes lufit. Ezeket mind felköthetjük a plafonra, de az asztalon is jól mutatnak díszítésként, vagy akár a vidám csákók közül néhányat pohárba állíhatunk, és ropival, pattogatott kukoricával tölthetjük meg.

A megfelelő díszítés mellett a szilveszteri hangulat másik két meghatározó eleme az étel és az ital. Ha az éppen csak nemrég eltelt Karácsony miatt az édes ízeket kevésbé vágyjuk, akkor az év utolsó napjára készüljünk sós ropogtatni-valókkal, saját készítésű pogácsával, ami mindig jól esik, étkezés előtt, helyett és utána is. A fő ételnél pedig nem kérdéses, hogy elsősorban a virsli, mustárral, ha éppen nem egy kis malacsült kerül majd az év utolsó napján az asztalra. Az italok esetében ugye ezen a napon fontos szerepet kap a pezsgő, de egy kis bóléval is lehet készülni, vagy egy finom forralt borral, netán punccsal is jól csúsznak majd a nassolni-valók.

Ha a lakás már megkapta az ünnepi díszítést és az asztalunk is roskadozik az óév búcsúztatójára előkészített finomságoktól, akkor tervezzük meg, hogy mivel töltjük majd az időt. Egy kis játék, vidámkodás, zene mindig örömtelivé tudja varázsolni a napot. A televízió által kínált műsorokat is érdemes áttekinteni, de ha nem találunk kedvünkre valót, akkor készüljünk olyan filmekkel, gyermekeknek mesékkel, melyeket szerettünk volna már megnézni, vagy újra nézni,  de még nem volt rá időnk. Ha ily módon felkészülve ér minket a Szilveszter otthonunkban, akkor biztos jó emlékként fogunk majd visszagondolni rá az újév pörgős napjaiban.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press