2017 jún 18, Kategória: Otthon, 1 600 Megtekintés

Széf vagy más szóval trezor: mi ellen véd valójában?


Széf vagy más szóval trezor: mi ellen véd valójában?

Míg néhány évtizeddel ezelőtt csak az akciófilmekben találkozhattunk széfekkel, addig mára teljesen átlagos dolog lett az, hogy ilyen eszközzel védjük értéktárgyainkat. De mégis miért fontos, hogy a megfelelő biztonságban tudjuk készpénzünket, dokumentumainkat, vagy akár laptopunkat? A biztonság manapság elsődleges. Az iránta való igény már nem csak a nagyvállalatoknál előforduló szellemi értékek kapcsán merül fel, hanem hétköznapjainkban, otthonunkban is. A széfek gyártásával foglalkozó cégek meglátták ebben a lehetőséget, és rendkívül sokféle széf típussal piacra léptek az elmúlt években.

 

Mi alapján válasszunk? A Szefnagyker.com szakemberei azt javasolják minden, széf iránt érdeklődőnek, hogy elsőként gondolja át saját céljait. Ha csak készpénzt szeretnénk tárolni a széfben, akkor a kisebb méret is megfelelő lehet. Amennyiben főként dokumentumokat, vagy tűzre érzékeny készülékeket, adathordozókat rejtenénk el az eszköz segítségével, akkor bizony a tűzállóság is szempont lehet. Nem mindegy az elhelyezés módja sem, hiszen minden esetben javasolt rejtetten tárolni a széfet. Hogy ez falban, padlóban, vagy bútoron belül történik, azt az ingatlan kialakítása és egyéni igényeink határozzák meg. Természetesen nem mehetünk el a biztosítás mellett sem, s e tekintetben csak a minősített széf típusok jöhetnek szóba.

 

S hogy mi ellen nyújt védelmet a ma már egyre többek otthonában is megtalálható széf? Ahhoz kétség sem férhet, hogy legtöbben szeretnénk mindent megtenni értékeink védelme érdekében. Mindegy, hogy az otthon tárolt készpénzről, az értékes családi ékszerekről van szó, vagy fontos információkat tartalmazó adattárolót szeretnénk a széf nyújtotta biztonságban elhelyezni, a cél minden esetben a védelem. Nem csak a betörések és a lopás jelentette kockázatokra érdemes gondolni, hanem például a váratlan tűzeset jelentette veszélyekre is. Még a legnagyobb körültekintés mellett is csaphat villám a házba, vagy történhet más, nem várt esemény. Ilyenkor joggal várhatjuk el a választott széftől, hogy tűzbiztosan óvja a benne elhelyezetteket. A választáskor tehát célszerű azt is mérlegelni, hogy milyen zárrendszert és alapanyagot tartalmazzon a széf. A szakszerű beszerelés szintén nélkülözhetetlen a későbbi biztonság érdekében.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press