2014 okt 27, Kategória: Utazás, 2 323 Megtekintés

Szedd magad akció a tihanyi levendula mezőkön!


Szedd magad akció a tihanyi levendula mezőkön!

Van hazánknak egy idegenforgalmi régiója, mely számos remek program lehetőséggel várja a kirándulókat, hosszabb pihenést tervezőket. A Balaton és környéke nagy népszerűségnek örvend, és javarészt a főszezonnak számító nyári időszakban keresik fel sokan. Ha egy hétvégét is ott akar tölteni, akkor keressen a környékbeli szállások közül itt: szallaskeres.hu/tihany-szállás – hiszen a vénasszonyok nyara még szép verőfényes napokat ígér.

Nehéz lenne kiemelni néhányat a régió idegenforgalmi kínálatából, de ha Tihanyról van szó, akkor mindannyiunknak az apátság, a fentről a tóra nyíló páratlan látvány és természetesen a végeláthatatlan levendulamezők jutnak eszünkbe. Idén tizedik alkalommal került megrendezésre a Tihanyi Levendula Fesztivál, amely a környék jelképének számító levendulával, annak felhasználási módjaival és hatásaival foglalkozott.

Az alapanyagot számot területen fel lehet használni, így készülhet belőle szörp, lekvár, levendula ízesítésű kekszek, de illóolaja is remek választásnak bizonyul azok részéről, akik az aromaterápia szerelmesei. A látogatók levendulapalántát is vásárolhattak, amelyet aztán saját udvarukban, erkélyükön nevelhetnek, hogy a csodás lila növény különleges hangulatot varázsoljon otthonukba.

Bár a nyári főszezonnak már vége, de a Balaton térsége ősszel is kitűnő programokat, kirándulási lehetőségeket kínál, és a tikkasztó hőség elmúltával a városnézés, a szabadtéri programok is kellemesebbnek bizonyulnak. Szálláshely után érdeklődve érdemes körülnéznie azok között a szolgáltatók között is, akik elfogadják a Széchenyi Pihenőkártyát fizetőeszközként. 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press