2012 okt 14, Kategória: Szórakozás, 2 125 Megtekintés

Stand-up comedy a humor nagyágyúival


Stand-up comedy a humor nagyágyúival

Ki ne ismerné a stand-up comedy elnevezést, ha máshonnan nem is, de a Showder Klub sokszor bizony rekeszizmokat próbára tevő adásaiból. Maga a műfaj azonban jóval régebbi gyökerekre nyúlik vissza, hiszen a 19. század vége felé már hasonló előadások léteztek a szórakoztató iparban, de a ma, Magyarországon is ismert ilyen jellegű humor első képviselői Hofi Géza, majd Maksa Zoltán, és a közelmúltbeli példákat említve Hajós András és Fábry Sándor voltak.

2003  végétől szélesebb körök számára is lehetőség nyílt megmutatni tehetségüket, ugyanis megnyitotta kapuit a Godot Kávéház Budapesten, s az ország több pontján is megvetette lábait a Dumaszínház. Az országszerte ismert rendszeresen fellépő humoristák sokunknak okoztak már fergeteges hangulatban telt stand-up comedy esteket, akár vidéken, akár a fővárosban.

Ki ne emlékezne Hadházy László “Mirtil cicájára” , vagy Kiss Ádám kecskeméti sárkányrepülőzésének élményére. Nem kisebb népszerűségnek örvendenek Aranyosi Péter sztorijai a maga világháborús és Csillagok háborúját nem nélkülöző poénjaival. Felméri Péter egyedülálló előadási stílusa mellett azért Lóránt Barnabás Trabarna hangutánzásai is szót érdemelnek. Természetesen Kovács András Péter, vagy Janklovics Péter mellett számos előadó űzi még a stand-up comedy műfaját olyan profizmussal, mely elismerésre méltó.

Az igényes humor kedvelőjeként az ország több pontján lehetősége nyílik a Dumaszínház humoristáinak előadásain részt venni, még a jó idő, és a fellépők által sokat emlegetett szabadtéri fesztiválok elmúltával is.

 


1 Comments

2012-12-21 00:27

Barnus

elkészült az első standup-os müsorom !!!!!

Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press