2013 dec 10, Kategória: Egészség, 1 958 Megtekintés

Spiritualitás a mindennapokban – a boldogsághoz vezető út


Spiritualitás a mindennapokban – a boldogsághoz vezető út

Az ezotéria sokakat érdekel, és ha nem is járunk el tanfolyamokra, vagy veszünk igénybe reiki kezelést, akkor is élhetünk mindennapjainkban azokkal a módszerekkel, melyek segítenek feldolgozni a velünk történteket, más nézőpontból közelíthetünk hatásukra az eseményekhez, s mindezek által életünk kiegyensúlyozottabb, optimistább és boldogabb lehet. 

A spiritualitás a mindennapokban az öröm megtapasztalásánál indul. Legtöbben úgy élik le életüket, hogy folytonosan aggodalmaskodnak, veszélyben érzik magukat, félnek a holnaptól, így elfelejtik, hogy földi létünk tulajdonképpen csodás adomány, és megéri a szépet előtérbe helyzeni azzal a kétségtelenül sok rosszal szemben, amit nap mint nap tapasztalunk. Mindezt azonban nem elegendő tudati szinten elfogadni, nézőpontváltás is szükséges hozzá. A gondolati átállással a nevetést és az örömet mind gyakrabban élhetjük meg, míg végül úgy érezzük majd, életutunk nem a szomorkodásról szólt. Ehhez nyújt segítséget a befelé figyelés és a spiritualitás a mindennapokban.

Hazánk lakosságára főként, de általánosságban is igaz, hogy jóval többet aggodalmaskodunk életünk történései miatt, mint azt a valós események indokolnák. Azzal viszont, hogy elképzeljük a negatív eseményeket, már rengeteg energiát felemésztünk magunkban, melyeket átcsoportosítva előnyünkre használhatnánk fel. A spiritualitás a mindennapokban abban lehet szolgálatunkra, hogy megtanuljuk értékelni a valóban fontos dolgokat, és kirekesztjük életünkből az “energiavámpír”-eseményeket, személyeket, vagy legalábbis átértékeljük a velük kapcsolatos érzelmeket.

Manapság sajnos sokakra igaz, hogy nem azt a munkát végzik, amit szeretnek, nem szánnak időt saját magukra, és kedvelt elfoglaltságaikra, csak benne léteznek egy olyan mókuskerékben, melyből nem tudnak, vagy talán nem is szeretnének igazán kiszállni. Életünk nagy változásai általában akkor következnek be, ha valamilyen trauma ér bennünket, s ez elég erős érzelmi befolyással van ránk ahhoz, hogy a jövőben másként éljünk, belsőnket tudatosabban megélve.

Ahelyett, hogy más arcunkat mutatnánk a világnak, mint akik vagyunk, és folyamatosan egy olyan képnek igyekeznénk megfelelni, mely nincs harmóniában önmagunkkal, inkább nézzünk szembe saját valónkkal! Saját magunk felfedezése olyan spirituális utazás kezdetét jelenti, melynek végső célja a boldogság.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press