2013 Júl 17, Kategória: Utazás, 2 444 Megtekintés

Sólyom Hungarian Airways – az új magyar légitársaság


Az utóbbi hetekben számos hírt lehetett hallani az új magyar légitársaságról, mely a Malév szerepét igyekszik majd betölteni. A Sólyom Hungarian Airlines-t már júniusban bejegyezték a cégbíróságon, és a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér irodái is lassan megtelnek majd. Az indulást augusztusra tervezik, s a közép-keleti befektetők – akiknek kilétéről folynak a találgatások – hat géppel tervezik elindítani a Sólyom Hungarian Airways-t.

A Facebook-on már közzétett hivatalos látványterv valódiságához kétség sem férhet, ezt megerősítette a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér szóvivője is, így már azt is tudjuk, hogyan fog kinézni az új légiflotta. A kezdeti hat gépből álló gépparkot az előzetes tervek szerint 2017-re 50 darabosra bővítenék.

A Sólyom Airways vezetése nem csak a nagyszabású terveket illetően bizonyul eltökéltnek, hanem a beindítás gyorsaságát illetően is, hiszen olyan hírek is napvilágra kerültek, melyek szerint az augusztus 20-ai ünnepség alkalmából három új design-ban tündöklő gép át fog húzni a Duna felett – adta közzé a légitársaságok híreire specializálódott legitarsasagok.hu weboldal.

S hogy milyen járatok indulnak majd az új magyar légitársaság égisze alatt? Bár napjainkban a fapados járatok száma egyre bővülőben van, mégis ezzel szemben úgy véli a vezetés, hogy igenis van hely a piacon a hagyományos, vagy prémium kategóriás járatok számára is, így ilyenek indítása van tervben.

A 700 fővel induló Sólyom Hungarian Airways légitársaság az alkalmazottak számát illetően sem teszi alacsonyra a mércét, ugyanis három évvel az indulás után már 3000 fővel kívánnak dolgozni a vezetők. A vélemények természetesen eltérőek azt illetően, hogy mennyire lesz gazdaságos az efféle működés, és egyesek a Malév hasonló okokból történt bukását is emlegetik, ám tény, hogy minden korábbi kezdeményezés ellenére most tűnik úgy először, hogy lesz lehetőség egy új magyar légitársaság létrehozására.

A trikoloros, magyar népi motívumot idéző festéssel kialakított megjelenés, valamint az elkövetkező évekre kitűzött vezetői tervek kétségtelenül kíváncsiságra és várakozásra adnak okot, s ha hamarabb nem is, de augusztusban megláthatjuk, hogy mennyi válik valóra abból, amit jelenleg olvashatunk a hírportálokon a témában.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press