2013 máj 11, Kategória: Konyha, 2 433 Megtekintés

Rizs készítés egyszerűen – változatos ételek olcsón


Rizs készítés egyszerűen – változatos ételek olcsón

Köretválasztás alkalmával gyakran teszik le voksukat a háziasszonyok a rizs mellett. Természetesen a barna változat jóval egészségesebb, de elkészítése és ízvilága is némileg eltérő a hagyományos fehértől. Az árakat tekintve jóval drágábban juthatunk hozzá a barnarizshez, de aki már próbálta, jól tudja, mennyivel laktatóbb is egyúttal. Maradjunk most azonban mégis a hagyományos fajtánál, mely kedveltebb és elterjedtebb a családok asztalán!

Sokan ott rontják el a rizsfőzést, hogy nincsenek tisztában az arányokkal, pedig a rizs készítés egyszerűen és gyorsan kivitelezhető, a fenséges végeredmény pedig a megfelelő ízesítéssel garantált. Személyenként fél bögre alapanyaggal érdemes számolnunk, és miután megpirítottuk a szükséges mennyiséget, dupla mennyiségű forró vízzel kell azt felöntenünk, majd nagyon lassan, kis lángon főzni.

A rizs készítés egyszerűen, fűszerek hozzáadásával is történhet, de ha látványában is valami fenségesre vágyunk, akkor hozzáadhatunk főtt borsót, kukoricát, vagy ízléstől függően bármilyen zöldséget, de akár rántottát is belekeverhetünk. Gyakorlottabb háziasszonyként kitapasztalhatjuk azokat a fogásokat, recepteket és ízeket, melyeknél nem feltétlen minden csepp vízre kell odafigyelni, hanem szinte már érzéssel készülhet a finom köret.

Kezdőként természetesen érdemes odafigyelni az adagokra, és semmiképp se hagyja ott kevergetés nélkül a főzőn, annak ugyanis nem biztos, hogy ehető végeredménye lesz. A rizs készítés egyszerűen megtanulható, és sokkal ízletesebb étel készíthető így, mint ha a zacskós, száraz, összetapadt rizsfalatok mellett döntene. 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press