2013 Már 23, Kategória: Szórakozás, 2 787 Megtekintés

Régi számítógépes játékok


Régi számítógépes játékok

Korszerű technika, bőséges kínálat, ez jellemzi napjaink PC világát. Akik most kezdenek el bekapcsolódni az elektronikus világba, frissen szerzik tapasztalataikat internetezés, szövegszerkesztés, számítógépes játékok terén nem emlékezhetnek arra az időre, amikor még a ZX spectrum és a C64 volt a “menő” gép.

Biztos furán is tekintene egy mai ifjú, ha nem CD vagy DVD meghajtóval találkozna, hanem még kazettás változatban, magnóval bővített gépről indíthatná el kedvenc játékát. Igen, más világ volt, amikor a nem éppen szemkímélő fekete – fehér Junoszty elé csapatosan beszorult a fiatalság, és egy – egy játék során hamar elkoptatta az ember a joystickját is.

A DOS ideje letelt, mégis sokan nosztalgiáznak szívesen a régi idők népszerű játékait felelevenítve. A játékok kínálata ma már az internetnek köszönhetően végeláthatatlan, mégis a régiek közül sokszor jó lenne egyet – egyet elővenni, leporolni és újrajátszani. Szerencsére a technika fejlődése azt is lehetővé teszi, hogy gyakorlatban is nosztalgiázhassunk kezdő PC felhasználóként megszeretett játékainkkal, és DOS telepítése nélkül korszerű gépünkön is játszhassuk őket.

A régi számítógépes játékok közül természetesen mindenkinek más a kedvence, de a top listán biztos, hogy ott szerepel az előzőekben már említett DOS alapú játékok közül a Prince of Persia, a Day of  the tentacle, a Doom. A C64 retro gyűjteményéből közkedveltnek számított fiúk és lányok körében is a Cave man olimpics, ahol ősemberek bőrében lehetett vetélkedni kőkorszaki sportokban. Ugyancsak C64 idejében lehetett órákat eltölteni a Wizard of  War nevű játékkal, főleg, ha összejött egy kisebb csapat. A Windows alatt pedig önfeledt szórakozást nyújtott a Quake, a Half Life és a Sudden strike.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press