2013 jún 18, Kategória: Utazás, 2 684 Megtekintés

Pécs és környékének látnivalói


Pécs és környékének látnivalói

A Dél-Dunántúl kétségkívül legnépszerűbb városa Pécs, melyet minden évben számos turista felkeres. Az élénk idegenforgalom annak is köszönhető, hogy a városban kultúra és vallás, történelem és építészet sajátos egyvelegével találkozhat az, aki Pécs és környékének látnivalói mellett teszi le voksát.

A Csontváry Múzeum páratlan értékű festményeit valószínűleg senkinek sem kell bemutatni, de hasonlóképpen felbecsülhetetlen a város legrégebbi épületében, a nagpréposti házban helyet kapott Zsolnay Múzeum is. Az ókeresztény emlékeknek számító nyolcszögű sírkápolna és az Ókeresztény Mauzóleum a vallás világa iránt érdeklődők számára lehet érdekes, hasonlóképpen a Bazilikához, mely Pécs és környékének látnivalói között előkelő helyet foglal el.

Pécs szimbólumává vált már  Gázi Kászim pasa dzsámija, mely a Magyarországon megtalálható török építészet legnagyobb alkotása. Esti fényben kivilágítva pompás látványt nyújt. Különlegessége, hogy tartozik hozzá harangtorony is, melynek 13 méterét csak harangozás alkalmával láthatják a város lakói és a turisták, egyébként visszahúzódik, és nem zavarja az épület látványát.

A környék gazdag kirándulóhelyekben, és a város Állatkertje, a TV-torony, vagy a Tettyei Mésztufa-barlang is remek választásnak bizonyul azok részéről, akik a természet és az állatvilág szerelmesei. Természetesen a hazánkban kevés helyen megtalálható Barbakán sem hiányozhat a felkeresésre váró nevezetességek sorából. Pécs és környékének látnivalói akár több napos tartózkodást is megérdemelnek, nem véletlenül választják minden évben sokan úti céljukként a várost.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press