2014 Már 30, Kategória: Otthon, 2 678 Megtekintés

Ötletes húsvéti dekorációk


Ötletes húsvéti dekorációk

A tojásfa, az újra és újra elkészülő húsvéti fészek mellett valami újdonságra vágyódik a húsvéti ünnepek közeledtével, de drágának találja a boltok polcain látható dekorációs elemeket? Akkor itt az idő, hogy saját kezébe vegye otthonának húsvéti díszbe öltöztetésének kérdését, és elkészítse saját ötletes dekorációit! Íme egy kis ötletbörze, hogy mi mindent lehet némi kreativitással elkészíteni, és még vagyonokat sem kell hozzá költenie az embernek.

Nem titok, hogy a húsvéti díszek alapeleme a tojás, elsősorban a hímes tojás. De nem kell, hogy évről évre csak a keményre főtt tojások pirosra, kékre, sárgára festéséről szóljon a húsvéti készülődés! Az ünnepi édességek készítése közben érdemes időt szánni arra, hogy pár tojást kifújjunk, és ezekből készítsünk eredeti dekorációkat. Például húsvéti gyertyát is készíthetünk tojáshéjban. Ha netán nem jól sikerül a tojás kifújása és kicsit megtörik a tojáshéj, akkor se szomorkodjunk, mert tojásvázaként is felhasználhatjuk, ha egyedi módon díszítjük és apró kis virágot, esetleg egy kis aranyesőágat, vagy barkát helyezünk bele.

Tojásvázánknak, tojásgyertyánknak klassz tartót készíthetünk a tojástartóból úgy, hogy a tartó alsó részét kivágjuk, díszítjük akár festéssel, akár vidám szalvéta, vagy színes papír ragasztásával. A tojástartó amúgy is nagyszerű dekorációs alap, mert például lehet belőle kiscsibét is készíteni. A kiscsibe elkészítéséhez tehát nem kell más, mint egy tojástartó alsó és felső része, ezeket kell sárgára  festeni, így lesz meg a kiscsibe teste. A tojástartó két darabját összeragasztjuk egy ponton. Ezáltal kinyitható marad, és apró kis édesség, vagy netán hímes tojás is beletehető. A csibe többi részét, lábait, szárnyait, csőrét és taraját színes papírból készítjük el, és  végül egyszerűen csak felragasztjuk a csibe testére.

Gyerekekkel könnyen és gyorsan készíthető ötletes húsvéti nyúl, vagy csibe WC papír gurigából. A guriga bevonható színes papírral, amelyre utána lehet szemet, orrot, szájat és bajuszt rajzolni, ha például nyuszi készül. A füleket színes kartonból kell elkészíteni, és a guriga belsejéhez  erősíteni, míg alul a tappancsokat szintén színes papírból lehet kivágni. Ügyesebb kezűek akár filcből is készíthetik a guriga figurákat, a nyuszi, vagy csibe szemét, orrát textillel bevont gombból, bajuszát pedig erősebb zsinegből előállítva.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press