2014 máj 18, Kategória: Autó, 3 114 Megtekintés

Olvasta már a legújabb ADAC nyári gumi tesztet?


Olvasta már a legújabb ADAC nyári gumi tesztet?

Autósok számára minden bizonnyal nem ismeretlen az ADAC, vagyis a német autóklub neve, mely minden évben teszteli a piacon levő téli-, és nyárigumikat, ezzel segítve az autótulajdonosokat a választásban. 2014 nyárra vonatkozóan a győztes Michelin ENERGY SAVER már 17.000 Ft alatt elérhető (Forrás: http://taylorgumi.hu/), de számos egyéb, kiváló jellemzőkkel bíró abroncs is megtalálható a kínálatban.

A tesztelés során az egyes gumifajtákat többféle szempontból vizsgálják és hasonlítják össze. A szakemberek igyekeznek olyan körülményeket teremteni, melyek az utakon is létrejönnek, így a nedves és száraz útviszonyok közötti tesztelés alapvető szempontnak bizonyul. Emellett természetesen nem mindegy a zajszint, a kopási tulajdonságok, de az üzemanyag-felhasználás is olyan lényeges jellemző, mely döntő lehet az autósok számára a választáskor.

A teszteket az ADAC (http://www.adac.de/default.aspx) szakemberei többször is megismétlik, ezzel minél megbízhatóbb és pontosabb végeredményt megcélozva. A gumiabroncs minősége, az utakon való teljesítése nagymértékben hozzájárul ugyanis ahhoz, hogy a közlekedés valóban biztonságos lehessen.

Természetesen elfeledkezni ez esetben sem lehet arról, hogy az abroncs állapotára minden szezonban ajánlott ügyelni. Nem csak a tárolás során érhetik sérülések a gumit, hanem az utakon is, így a futófelület, valamint a kopás mértéke fontos információkat nyújtanak az autósoknak az esetleges csere szükségességéről. Tegye le voksát az időtálló, már bizonyított minőség mellett akkor is, ha autógumikról van szó!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press