2014 feb 25, Kategória: Utazás, 2 190 Megtekintés

Nyelvvizsga – könnyebb, vagy nehezebb 2014-ben?


Nyelvvizsga – könnyebb, vagy nehezebb 2014-ben?

Napjainkban minden eddiginél kevesebb korlátozás szab nekünk határt abban, hogy álmainkat akár külföldön is megvalósíthassuk. Legtöbbünknek azonban mégis gondot okoz a kiutazás, tudniillik Magyarország híres arról, hogy a helyiek nem beszélnek a magyaron kívül semmilyen más nyelvet. De ez nem csak a nyelvvizsgák alacsony számában mérhető.

A fenti állítás leginkább a mai 40 év fölöttiekre vonatkozik, de azért az ennél fiatalabbak sem lehetnek nyugodtak, ami a statisztikákat illeti: az Európai Bizottság Special Eurobarometer 386 nevű, 2012-es felmérése alapján a magyarországi megkérdezettek 65%-a nem beszél semmilyen más nyelvet a magyaron kívül, ezzel az európai mezőny végére kárhoztatva hazánkat.

Ha szeretnénk élvezni az Európai Unió nyújtotta legfontosabb szabadságot, a munkaerő szabad áramlásának lehetőségét, nincs más hátra: nyelvvizsgát kell szereznünk!

Nyelvvizsga már a középiskolában –az angol és német a leggyakoribb

Az általános- és középiskolásoknak szerencséje van; ez a korosztály ingyen szerezhet legalább alapfokú nyelvtudást. Persze ennek a készségnek az elsajátítása iskolától, tanároktól függ, no meg a tanuló elkötelezettségétől és szorgalmától. Sok jó módszer van már a nyelvtanulásra.

Munka melletti nyelvvizsga – a német nyelvvizsga álláshoz juttathat

A már dolgozó, stabil keresettel rendelkező embereknek annyiban van nehezebb dolga, hogy a nyelvtanulás nem kevés idő és pénz; munka és család mellett a célnyelv gyakorlása és az órákon való részvétel nem sok szabadidőt fog hagyni.

Érdemes mérlegelni tehát: itthon próbálok szerencsét, vagy vállalom a nyelvórák miatti fél-egyévnyi kényelmetlenséget és pluszkiadást? Szerintünk mindenképpen megéri az utóbbit választani. A külföldi munkavállalás mellett például sokkal több idegen nyelvű honlapot fogunk tudni böngészni, sokkal tágabb lehet a látókörünk. Nézhetünk filmeket szinkron nélkül, a filmben szereplő színészek saját hangjával, és azzal a szöveggel, amit az író a saját nyelvén megírt.

Olvashatunk világirodalmat és magazinokat eredeti nyelven, németül, angolul. Nem maga a nyelvvizsga megléte a legfontosabb érvünk a tanulás mellett, hanem az élmény, hogy nagyobb és érdekesebb világra fogunk rálátni.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press