2013 ápr 16, Kategória: Autó, 2 231 Megtekintés

Négyévszakos gumi legyen vagy nyári?


Négyévszakos gumi legyen vagy nyári?

A tél utolsó erőfitogtatását, és a közlekedési káoszt túlélve újra beköszöntött a tavasz, amikor már reggel sem kell fagyoktól tartanunk. A hőmérő higanyszálának emelkedésével nyilvánvalóan együtt jár az is, hogy autónkat felkészítjük a tavaszi-nyári szezonra. Nyilvánvalóan nem mindegy, hogy a nyárigumi profilmélysége mekkora, s ha cserére szorul, tény, hogy el lehet csípni akciós nyári gumikat, csak megfelelő tájékozottsággal kell rendelkezni.

Sokszor merül fel az autósok körében, hogy egyáltalán érdemes-e téligumit vásárolni, vagy megúszhatóak a téli hónapok a négyévszakos változattal is. Miként a hét fok alatti hőmérséklet és az téli útviszonyok szükségessé teszik a téli abroncs használatát, úgy nyáron is érdemes odafigyelni arra, hogy milyen típussal gurulunk az utakra.

Nem véletlen, hogy a téligumi szilika anyagtartalma miatt még hideg körülmények között is rugalmas marad, de ennek kapcsán azt is tudnia kell, hogy nyáron nem javasolt téligumival közlekedni. Nem csak a nagyobb fogyasztás, vagy a megemelkedett menetzaj miatt, hanem mert valóban másként viselkedik az utakon a téligumi.

De mi a helyzet a négyévszakos gumival? Bár éppen annyi ellenzője van, mint ahányan kedvelik, mégis javasoltabb inkább mindig az időjárási viszonyoknak megfelelően dönteni, és évszakváltáskor téli, illetve nyárigumira váltani. Természetesen még mindig jobb nyáron a négyévszakos gumi használata, mint egy teljesen kopott nyári abroncs. Figyeljen oda mindig a mintamélységre, ezzel a biztonságos közlekedést elősegítve! 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press