2014 aug 17, Kategória: Szépség, 2 374 Megtekintés

Mit árul el rólunk a hajunk?


Mit árul el rólunk a hajunk?

Hajszín és hajviselet. Bizony, még a frizuránknak, sőt, a hajunk színének is van jelentősége! A kutatók, különböző területeken dolgozó pszichológusok megállapításai szerint a hajszín és a jellem összefügg egymással, sőt a hajszín és a vérmérséklet is rokon lelkek.

A vörös hajú embert hajszínének köszönhetően olyan jelzőkkel, tulajdonságokkal büszkélkedhet, mint a szenvedélyesség, a határokat nem ismerő ötletesség, az érzékenység. Persze az éremnek mindig két oldala van, így a vörös hajkoronát magáénak tudható ember kevésbé alkalmazkodó, robbanékony, azaz könnyen dühbe jön, és ha hatalomhoz jut, azt bizony kiélvezi. A barna hajúak  a megbízhatóság jelképei, hiszen a barna szín megnyugtató, bizalomgerjesztő. Éppen ezért a barna hajúak számára van leginkább esély kiemelkedésre, hiszen öntudatos jellemükhöz kitartás és extra fokú nyugalom társul.

A színpszichológusok megállapításai mellett a szőke nős viccek nem állják meg a helyüket, hiszen a szőke haj tulajdonosai is remek memóriával megáldott öntudatos teremtések. A szőke hajú emberek figyelemfelkeltő és vonzó megjelenését a kutatók azzal indokolják, hogy a szőkeséget gyengédséggel, befolyásolhatósággal, puhasággal társítják az emberek, holott pont ők azok, akik képesek hideg fejjel, szenvedélytől elhatárolódva dönteni. A lassabb tempó és visszafogottság a fekete hajú emberek kiváltsága. Őket igazi egyéniségként, a komolyság és megfontoltság mintaképeként említik a színpszichológusok. Ők azok, akiket leginkább izgat a spiritualitás, hajlamosak a melankóliára, időnként egocentrikusak, miközben saját magukban is gyakorta kételkednek.

A rövid haj sugallata a férfi számára, hogy a nő nyitott, megbízható, de öntudatos, két lábbal áll a földön, és nem keresi senki kegyeit. A lófarokba kötött haj bizonyítottan okos nő benyomását kelti, mindamellett energikusabbnak és életrevalóbbnak látják tőle a nőt a férfiak. A kibontott hosszú haj sem marad hatástalan a férfiakra, mert a “hajdobálás” jó időben és megfelelően kivitelezve mindig izgató marad számukra.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press