2014 Már 11, Kategória: Otthon, 2 036 Megtekintés

Mire kell vigyázni térkő lerakásnál?


Mire kell vigyázni térkő lerakásnál?

A tavasz közeledtével egyre többen döntenek a mutatós, és kedvező áron beszerezhető térkövek mellett. Lerakásuk akár házilag is megoldható, de nagyon fontos, hogy odafigyeljen a részletekre, hiszen a végeredmény csak így lehet tartós és tökéletes. A koviko.hu szakértője szerint a fagyás általi károk megelőzhetőek a megfelelő anyaghasználattal, és a körültekintő térkő lefektetési munkálatokkal. A talajkiemeléstől kezdve egészen a fugák besöpréséig érdemes odafigyelni minden részletre.

Általában harminc centiméterre van szükség ahhoz, hogy a kiválasztott helyre elférjen a térkő, valamint a teherhordó, és az ágyazó réteg. Ennek kiemelésével érdemes tehát a munkálatot kezdeni, de a szegélykövekről semmiképpen ne feledkezzen meg, hiszen ezzel tehet annak érdekében, hogy a terheléstől a térkövezés széle ne süllyedjen meg.

A kövek szorosan egymásra tolását semmiképpen nem ajánlják a szakértők, ugyanis szükség van arra, hogy a hőmérséklet változásainak hatására tudjon tágulni az anyag. A gumikalapács használata elengedhetetlen, de a fugázás anyagának megválasztására is javasolt ügyelni.

Fugaanyagként ajánlott a kvarchomok, a fehér murva, vagy például a műkőpor, a mosott sóder. Kertépítés alkalmával vágjon neki nyugodtan akár házilag is a térkövezésnek! A nagyobb terhelésnek kitett autóbejáróhoz ajánlott a vastagabb térkő használata, de sok múlik a lefektetésen is. Szánjon rá időt, s akár kellemes program is lehet a munkálatokból, segítségül hívva a barátokat, rokonokat!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press