2015 jan 04, Kategória: Üzlet, 2 204 Megtekintés

Mire kell figyelnünk az üzleti tárgyalások előtt?


Mire kell figyelnünk az üzleti tárgyalások előtt?

Az üzleti életben nagyon fontos, hogy megfelelő időben, helyen és maximálisan felkészülve üljünk tárgyalóasztalhoz ügyfeleinkkel.  Egy rosszul elsült tárgyaláson sok pénzt bukhat vállalkozásunk, ezért muszáj tudnunk, mikor nem szabad belekezdeni az üzletelésbe. Mik is azok a dolgok, amikre feltétlenül oda kell figyelnünk?

A megfelelő időpont kiválasztása nagy mértékben befolyásolja a tárgyalások végkimenetelét. Ha időkényszerben vagyunk, könnyebben hibázunk, megnövekszik a rossz, végiggondolatlan döntések esélye. A tárgyalást akkorra tűzzük ki, amikor mind nekünk, mind tárgyalópartnerünknek van ideje az adott probléma körbejárására. A legjobb tárgyalás az, ahol egyezség van a végén, azonban ehhez megfelelő mennyiségű időre van szükségünk.

A tárgyalás helyszínének igyekezzünk olyan helyet választani, amely kiszolgálja a tárgyalófelek igényeit. Lehetőség szerint ez legyen általunk jól ismert helyszín, ezzel is növelhetjük önbizalmunkat és javíthatjuk tárgyalási pozíciónkat. Ki szeretne olyan helyen alkudozni, amit nem ismer? Azonban vegyük figyelembe a másik tárgyaló fél igényeit is, így tovább javíthatunk helyzetünkön a megfelelő eredmény elérésében.

A legfontosabb pedig, hogy mindig legyünk felkészülve a megbeszélésre. Ismernünk kell jól a témát, amiről beszélni fogunk, de ez nem elég. A legjobb eredményt akkor érhetjük el, ha ismerjük partnerünket is: az ő tárgyalási stratégiájának és szokásainak birtokában manipulálhatjuk őt, hogy számunkra jobb eredmény születhessen. Összességében elmondható, ha jó időben, jó helyen egy felkészült profi ül a tárgyalóasztalhoz, akkor a siker garantált!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press