2013 Már 15, Kategória: Internet, 4 376 Megtekintés

Mire jó az internet?


Mire jó az internet?

Az internet működési elvéről, hátteréről, fejlődési történetéről talán kevesen tudnak konkrét adatok közölni, de az biztos, hogy az emberek többsége választ tud adni  arra a kérdésre, hogy mire is jó az internet. Ehhez elegendő, hogy ha csak heti néhány órában “szörfözget” valaki a neten. Sőt még felhasználónak sem kell lenni ahhoz, hogy véleménye, ismerete legyen valakinek az internet biztosította lehetőségekről.

Az internet kezdetben katonai célokat szolgált, és csak az 1960 – as évek végén kezdett átszivárogni a civil szférába, hogy megkezdje hódító útját az élet minden területére kiterjedve. Maga az internet kifejezés 1974 – ben jelent meg először írott formában. Internet szó jelentése pontosan: hálózatok közti, de működési elvét jobban tükrözi, ha a “hálózatok hálózata” fordítást használjuk.

Az internet elsősorban információ forrás szerepét tölti be életünkben, hiszen munkához, tanuláshoz, szórakozáshoz, életünk mindennapi tevékenységeihez kereshetünk segítséget a világhálón. Alkalmazása nem köthető kizárólagosan egyetlen területhez sem, hiszen nemtől, kortól, lakóhelytől, iskolai végzettségtől függetlenül bárki böngészhet az interneten. Az internet sajátossága, hogy nemcsak mi meríthetünk adatokat, ötleteket, információkat a hálózat segítségével, hanem mi magunk is kilépünk passzív befogadó szerepünkből, és információadóvá válunk. Elegendő ehhez annyi, ha csak egy cikkhez hozzászólunk, vagy tagja vagyunk egy fórumnak, esetleg közösségi oldalnak.

Az internet hasznossága, az általa elérhető információk, szolgáltatások, lehetőségek tárházának sokszínűsége ma már vitathatatlan. Így nem is igazán az a fő kérdés napjainkban, hogy mire is használható az internet, hanem hogyan lehet úgy alkalmazni, hogy kárt ne okozzunk vele, sem maguknak, sem másoknak.


1 Comments

2013-08-30 00:54

pálfi láaszlo

mire jo az internet ?

Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press