2017 Júl 10, Kategória: Otthon, 2 759 Megtekintés

Minden, amit a sóder szállításról tudni kell: tömeg, térfogatsúly és sűrűség


Ha sorra vennénk az építkezések során rendszerint használt alapanyagokat, akkor a sóder biztosan előkelő helyet foglalna el. Ha a megbízott szakemberek végzik a rendelést, akkor a tapasztalat birtokában már tudni fogják, mennyi szükséges az elvégezni kívánt munkához, de megrendelőként mindenképpen érdemes kezünkben tartani az irányítást és rálátni a kiadásokra. A sóder beszerzésekor nem csak az árat célszerű nézni, hanem azt is, milyen területhez szükséges az, és köbméterben számolva mekkora mennyiséget szeretnénk vásárolni.

 

A sóderben levő kavicsok méretétől függően egy köbméter körülbelül 1,5 és 1,7 tonna körül mozog, s ennek megfelelően kell a tonnában megadott összegekkel kalkulálni. Fontos tisztában lenni azzal, hogy egyes munkafolyamatok esetében nélkülözhetetlen a megfelelő minőségű alapanyagok használata. Nem mindegy az sem, hogy mennyire megbízhatóan dolgozó szakemberekre esik a választásunk. A tapasztalt és korrekt csapattól joggal várhatjuk el, hogy nem spórolják ki az alapanyagokat az építkezés során az elemekből, s így valóban időtálló minőséget kaphatunk a pénzünkért.

 

Az építőanyagok kiszállítása kapcsán azzal is érdemes tisztában lenni, hogy mennyibe kerül maga a szállítás. Amennyiben a célállomástól távoli tüzépet választunk, úgy előfordulhat, hogy a kiszállítás jelentős összeggel megnöveli majd a számla végösszegét. Persze egyre több olyan tüzép is kínálja szolgáltatásait, melyek e tekintetben is korrekt feltételekkel állnak rendelkezésre. Például a III. kerületből sóder elszállítása esetén a fuvardíj előzetes megegyezés alapján történik, nyilván, figyelembe véve azt is, hogy milyen mennyiségű megrendelésről van szó.

 

Az építkezés várakozással teli és sajnos kétségkívül rengeteg költséget is magában rejtő időszak. Fontos, hogy már a tervezés szakaszától kezdődően olyan szakemberekkel dolgozzunk együtt, akik megbízhatóak és ár tekintetében is korrekten állnak hozzá a feladatokhoz. Igaz ez a választani kívánt tüzépre is, és persze nem elhanyagolható szempont az sem, hogy mindig rendelkezésre állnak-e a vásárolni tervezett alapanyagok. Ez utóbbin ugyanis az építkezés gördülékenysége és a maximális időkihasználás is múlhatnak. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az elmúlt fél évben az építkezések száma jelentős növekedést mutat, ami egyúttal kedvez az építőiparban tevékenykedő vállalkozások számára is.

 

 

 

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press