2014 ápr 13, Kategória: Internet, 3 040 Megtekintés

Milyen routert vegyek?


Milyen routert vegyek?

Az internet egyre több háztartásban válik a mindennapok nélkülözhetetlen elemévé. A felnőttek számára a munka és kikapcsolódás eszköze a világháló, míg a gyermekek körében is egyre gyakoribb, hogy nemcsak játékként tekintenek az internetre, hanem a tanulásban is elengedhetetlen segítővé válik számukra.

Azonban sokszor ütközik egy-egy család abba a nehézségbe, hogy otthon csak egy asztali gép van, amelyen elérhető az internet, miközben okos telefon, vagy lap top is megvásárlásra került már. Ilyenkor egyre sürgetőbbé válik egy router beszerzése. A kérdés az az első eszköz kiválasztásakor, hogy vajon milyet érdemes venni.

Először is fontos tisztában lenni azzal, hogy milyen sebességű internethez szeretnénk megvásárolni a routert, mert például egy 300-as eszköz képes egy 85 Mbit-es internetet kezelni, de egy 240 Mbit-es sávszélességű netet már nem fog elvinni megfelelően. Másodszor érdemes tisztában lenni a WiFi esetében azzal, hogy az azonos felépítésű routerek közt is jelentős különbségek lehetnek ebben a tekintetben. Nem beszélve arról, hogy egy vezeték nélküli hálózat áteresztőképességére több dolog is hatással lehet, úgy, mint más WiFi hálózat, egyéb gátló objektum.

Vannak, akik szerint nem mindig a legújabb fejlesztésű eszköz a jó választás, de inkább fogadjuk el azt igaznak és megfogható jótanácsnak, hogy az újabb és újabb piacra kerülő routerek egyre jobb jelerősséggel bírnak. Sok esetben két hasonló felépítésű eszköz közül a drágább hiába tudja ugyanazt konfigurálásban, mint az olcsóbb, mégis biztonságosabb az internet elérhetősége és jobban szórja a jelet. Továbbá azt se gondoljuk, hogy a két, vagy három antennás routerrel jobban járunk, mert a harmadik antenna célja például, hogy a sávszélességet növelje, de a hatótávhoz köze már nincs. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a széles kínálatból melyik eszközzel járnánk jól, akkor a legjobb döntés, ha kikérjük olyan ember véleményét, aki már több routerrel is dolgozott.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press