2013 jún 05, Kategória: Internet, 3 909 Megtekintés

Milyen büntetés szabható ki email feltörés miatt?


Milyen büntetés szabható ki email feltörés miatt?

Hasonlóan a népszerű közösségi oldalakon levő fiókjainkhoz, email-jeink sincsenek biztonságban az avatatlan szemektől. Érdemes védekezni az email feltörés ellen, ugyanis ha azok illetéktelen kezekbe kerülnek, többi felhasználói fiókunk is veszélybe kerülhet. Nem véletlen választja manapság egyre több közösségi oldal is a bankok biztos mintájára kialakított kétfaktoros azonosítást.

De milyen büntetés szabható ki abban az esetben, ha illetéktelenül lépünk be más felhasználói fiókjába? Egyáltalán fény derül erre, vagy hasonlóan a Facebook-feltöréshez, ha nem változtat semmit a jogosulatlan belépő, akkor tudomásunk sem lesz a hackerkedés tényéről? A megfelelő eszközzel és hozzáértéssel, valamint hatósági megkereséssel az üzemeltetők kiadhatják a szükséges információkat a belépésekre vonatkozóan.

Azok, akik úgy vélik, hogy büntetlenül megúszhatják más személyes levelezései közötti kutakodást, tévednek, ugyanis akár közmunkára is ítélhetőek tevékenységükért. Ehhez azonban bizonyítani kell azt is, hogy a fiók megfelelően védett volt. Ha tehát jelszóként a “jelszó” szót adjuk meg, ne sok jóra számítsunk a jogorvoslat alkalmával.

Napjainkban hazánkban is igen gyakoriak a fiókfeltörések, és a már korábbiakban említett kétfaktoros azonosítás némileg nagyobb biztonságot jelent, de még mindig sok olyan közösségi oldal van, ahol nem adnak erre az üzemeltetők, így a rendszer sérülékenyebb ma, a magasan fejlett szoftverek és kémprogramok világában, mint azt sokan gondolnánk. A jelszóválasztás fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, ugyanis egyes feltörő programok eszén akár így is sikerülhet túljárni.  


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press