2014 Sze 23, Kategória: Tech, 2 326 Megtekintés

Milyen autódiagnosztikai eszközök vannak?


Milyen autódiagnosztikai eszközök vannak?

Az autódiagnosztikai eszközök sorában megkülönböztetünk professzionális és multi protokolláris adaptereket. A két csoport közti különbség, hogy a professzionális eszközök, ahogy nevük is fémjelzi, azok számára készülnek, akik nem simán saját autójukban szeretnének utána járni a hibáknak időnként elővéve a műszert.

Természetesen árban, tudásban is jelentős eltérések vannak a hibakódolvasó műszerek közt. A professzionális darabok körülbelül ötvenezer forintos ártól indulnak, a határ pedig kétszázezer forint fölé is mehet, nem beszélve a szükséges szoftverekről, melyek folyamatosan frissülnek. A multi protokolláris adapterek ezzel ellentétben már olcsóbban is elérhetők, persze érdemes jól utána járni annak, hogy mit is vesz az ember meg. Ha nem vagyunk legalább egy kicsit tájékozottak, vagy nincs az ismeretségünkben olyan ember, aki szakértelmével a segítségünkre lehet, könnyen megtörténhet, hogy a választékból a megnyerő külsejű, de drágább és közben a többihez mérten tudásban semmivel sem jobb eszközt visszük haza.

Lényeges, hogy a piacon elérhető autódiagnosztikai eszközök közt válogatva pontosan tudjuk, hogy mire is szeretnénk majd használni, ugyanis ennek függvényében dől el a vásárlás. Kérdés, hogy lényeges-e számunkra a kapacitása, vagyis milyen sebességgel és mennyi adatot szeretnénk majd megjeleníteni. Az sem elhanyagolható funkció, hogy milyen adatkapcsolatra legyen képes a kütyünk. Célszerű vásárláskor arra is figyelmet fordítani, hogy van-e ON/OFF gomb, hiszen az aksit is kímélni érdemes.

Vannak kézi és számítógépes autódiagnosztikai adapterek, így nem kérdéses, hogy a második csoportba tartozóknál az is fontos szempont, hogy milyen protokollt támogat, hiszen ez lényeges ahhoz, hogy a leolvasott adatokhoz hozzáférjünk.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press