2013 jún 02, Kategória: Utazás, 1 899 Megtekintés

Mikor menjünk nyaralni?


Mikor menjünk nyaralni?

Micsoda  álomvilág lenne, ha az ember úgy tudná alakítani a szabadságát, hogy az időjárás, az otthoni és munkahelyi teendők és minden egyéb körülmény, amely a pihenést befolyásolhatja a legtökéletesebben alakulnának. Azonban a nyaralás, a szabadság idejét elsősorban a munka világa határozza meg, hiszen egy munkahelyen nem mehet el egyszerre mindenki szabadságra csak azért, mert éppen ideális az időjárás, hiszen akkor leállna az élet.

A szabadság megtervezésében a munkatársakkal, vezetővel való egyeztetés mellett nagy rizikófaktor, hogy a sokszor hónapokkal korábban bejelentett szabadság alatt vajon olyan lesz-e az időjárás, hogy ki lehessen élvezni a kikapcsolódás minden percét, vagy pont esős napokra sikerül elszabadulni a munkából, netán otthonról is. A meteorológiai előrejelzések, minél távolabbra mutatnak előre, annál több bizonytalansági tényezőt hordoznak. Vagyis 100% – ig biztosak nem lehetünk semmibe, az időjáráshoz igazítása szabadságunknak bizony mindig zsákbamacska marad.

Természetesen ezért nem kell lemondani a nyaralásról, a jól megérdemelt szabadságról, még akkor sem, ha senki nem mondja meg, hogy a nyáron pontosan mely napokon lesz strandoláshoz, többnapos kiránduláshoz, Balatonra való utazáshoz, horgászós hétvégéhez, bringatúrához, családi sátrazáshoz, vagyis kedvünkre való szabadtéri szórakozáshoz illő időjárás. A megoldás egyszerű, ne azt latolgassuk, hogy mikor menjünk nyaralni, hanem, hogy esős napokra milyen programunk legyen. Ha otthon töltjük a szabadságot, és mindenképpen vízben lubickolva szeretnénk időnket kiélvezni, akkor a wellnesst is biztosító gyógyfürdők ideális választást jelentenek. A kirándulás, bringatúrázás, pecázás, sátrazás felcserélése már problémásabb, hiszen mindehhez a szabadtérben kell lenni, de helyettesítő program szervezhető. Ha helyben nincs mód érdekes helyeket, például terráriumot, múzeumot, kiállítást, mozit, szórakoztató programokat látogatni, akkor fel kell kapni a betyárbatyut, és kicsit el kell hagyni a lakóhelyünket. Természetesen előtte tájékozódjunk, hogy hol van olyan program, melyen szívesen részt vennénk.

Ha szabadságunk alatt szeretnénk a teljes kikapcsolódás állapotába jutni, vagyis nem gondolni az otthoni gondokra, akkor ugye marad az utazás, a szervezett nyaralás. A külföldi utak esetében az időjárás tényezője könnyebben kezelhető, hiszen vannak országok, ahol a nyár tényleg nyár, a hűvösebb szelek, és az eső ritka. A hazai területen való utazásnál pedig érdemes olyan helyszínt választani, ahol a rossz idő sem szorít be minket a szoba négy fala közé.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press