2015 Júl 14, Kategória: Munka, 3 797 Megtekintés

Mik a munkaerő kölcsönzés előnyei és hátrányai?


Mik a munkaerő kölcsönzés előnyei és hátrányai?

Sürgősen munkaerőre lenne szüksége cégénél, és a munkaviszony sajátosságai lehetővé tennék, hogy akár diákmunkaerő is el tudja végezni a feladatot? Hol érdemes keresgélni? Honnan tudhatja biztosan, hogy olyan diák kerül majd Önhöz, aki nem csak maximálisan ellátja feladatát, de megbízhatóan lehet is rá számítani? A tapasztalatok különbözőek a diákokkal kapcsolatban, de az tény, hogy aki megbecsüli magát, és diákként is jól teljesít, arra akár huzamosabb időn keresztül is számítanak. Ez pedig korántsem elhanyagolható szempont akkor, amikor a felsőoktatás terén is olyan magas költségekkel kell számolni, melyeket sok esetben csak a diákmunka jelentette plusz bevételekkel lehet finanszírozni.

Amennyiben diákmunkások alkalmazása mellett dönt, érdemes a munkaerő kölcsönzést választani, hiszen így gyakorlatilag semmi dolga nincs, mint fogadni a kiközvetített munkaerőt- természetesen a megfelelő ellenérték fejében. A Pannonwork munkaerő kölcsönző információi szerint egyre többen választják ezt a lehetőséget, főleg akkor, ha több diákmunkásra is szükségük van. A diákok foglalkoztatása már 15 éves kortól lehetséges bizonyos feltételekkel.

Természetesen vannak, akik jobban szeretik maguk kiválasztani azokat a személyeket, akiket aztán beengednek privát szférájukba, és feladatokat bíznak rájuk. Talán ez a munkaerő kölcsönzés egyetlen hátránya, de a megfelelő megegyezésekkel akár arra is lehetőség nyílik, hogy személyesen interjúztasson a munkáltató. Ha kasszást, árufeltöltőt, vagy szórólapok szétosztására keres embert, az adatbázisban szinte mindig találni olyanokat, akik ezeket a feladatokat elvállalják, érdemes kipróbálnia a munkaerő kölcsönzésben rejlő lehetőségeket akkor is, ha diákokról van szó.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press