2013 jún 12, Kategória: Egészség, 2 537 Megtekintés

Miért fontos a fotókromatikus lencse sportoláskor?


Miért fontos a fotókromatikus lencse sportoláskor?

Napszemüveg választási szokásaink az utóbbi időben a minőség irányába tolódtak el, s ma már nem csak a trendi megjelenés, hanem a megfelelő védelem is döntő szempont a választáskor. Különösen így van ez a szabadban történő sportolás alkalmával, hiszen gyors mozgásnál, például futásnál fontos a napszemüveg fényáteresztése. Nem véletlen, hogy a gyártók folyamatosan piacra dobják azokat a napszemüvegeket, melyek kifejezetten a sportolás során javasoltak viselni.

A szabadban történő sportolás alkalmával változó fényviszonyoknak, UV sugárzásnak és az időjárás egyéb változásainak is ki van téve szemünk. Ahhoz, hogy látásunk megfelelő védelemben részesüljön, a vakító fény ne bántsa akkor sem, ha kerékpározásról, futásról, vagy éppen vízparti sportokról van szó, nélkülözhetetlen a jól megválasztott, minőségi napszemüveg.

Sportoláshoz kifejezetten ajánlott a fotókromatikus lencse, melyet minden nagyobb gyártó javasol vásárlói számára. Ne hanyagolja el a választást, hiszen hosszú távon akár látásromlás is kialakulhat, nem is beszélve azokról a kellemetlenségekről, melyeket az UV-sugárzás és a vakító fény okozhat. A könnyezéstől, vagy éppen a szemszárazságtól kezdve egészen a szem begyulladásáig is fajulhat a dolog, ha nem megfelelő termék mellett teszi le voksát.

Napjainkban az internet kínálta kényelmet akkor is kihasználhatja, ha napszemüveg és fogókromatikus lencsével ellátott darabok iránt érdeklődik. Webáruházból történő rendelés alkalmával sem kell csalódnia azokban a világmárkákban, melyek már számtalanszor bizonyítottak.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press