2014 jan 26, Kategória: Szépség, 2 143 Megtekintés

Mi mindent meg lehet tenni a szépségért!


Mi mindent meg lehet tenni a szépségért!

Az önmagunkkal való elégedettség bizony ritka kincs. Bár a fejlődést nem is az szolgálja, hogy ha mindennel meg vagyunk elégedve, hiszen akkor nem lenne semmi előrevivő dolog, amiért küzdeni kellene. Ugyanakkor önmagunkról alkotott testképünk jó, ha reális és olyan adottságainkkal, mint például magasság, arcforma, testarányok meg tudunk békélni, mivel az összhang hiánya komoly lelki betegségekhez tud vezetni.

Persze előfordul, hogy az ember szeretne kicsit kevesebbet nyomni súlyban, vagy éppen egy-egy helyen kicsit izmosabbnak, gömbölyűbbnek tűnni, és ezért ésszerű határokon belül tesz is, úgy, hogy egészségét nem veszélyezteti. Vannak azonban olyan testi adottságok és hibák, melyek csak beavatkozás útján korrigálhatók. A plasztikai sebészet nem új keletű dolog, már az ókorban is volt lehetőség esztétikai beavatkozásokra, igaz, még kezdetleges formában a mai eljárásokhoz viszonyítva.

Ma már a szépészeti műtétek nem jelentenek nagy kunsztot, ha valakinek telik rá, akkor jöhet a kívánt beavatkozás! A plasztikai sebészetet végző orvosok megkülönböztetik a minimál invazív és non-invazív típusú beavatkozásokat. Így például egy ránctalanítás, vagy ajakfeltöltés során nincs nagyobb műtéti beavatkozásra szükség, csak apró szúrás, vagy vágás szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. Ezeket a beavatkozásokat nevezik minimál-invazív eljárásnak. A páciensek számára legbarátságosabb szépészeti beavatkozásokat a lézeres eljárások jelentik, amikor nincs se szike, se tű, csak a gép, az orvos és megfelelően végzett beavatkozás után a kívánt eredmény. A lézeres eljárások körében végleges szőrtelenítés, arcfiatalítás, bőrfeszesítés a leggyakoribb beavatkozási formák. Hiába azonban az eljárások egyszerűsége, eredményük csak megfelelő tudás és jó minőségű anyagok mellett garantálható. A spórolás tehát soha ne legyen cél szépészeti beavatkozás során sem, hiszen egyszerű, de rosszul elvégzett eljárással sokat árthat önmagának az ember!

A leggyakrabban végzett szépészeti beavatkozások körébe tartozik a mellnagyobbítás, a zsírleszívás. Bizony ezek az esztétikai műtétek nem olcsó mulatságok, több százezer forintot kell összespórolni ahhoz, hogy egy nő a vágyott méretű és formájú melleket “megkapja”. A zsírleszívás árára is rá kell gyúrnia annak, aki másként nem tud a feleslegtől megszabadulni. A zsírleszívás költsége testtájanként 50 000 – 90 000 forintba kerül. Ha azonban már plasztikai beavatkozásra is szükség van a megereszkedett has, fenék miatt, akkor fél millió forint körüli költséggel is számolhat a szépülni vágyó ember.

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press