2013 feb 07, Kategória: Autó, 2 427 Megtekintés

Menő verdák, autó extrák


Menő verdák, autó extrák

Amíg a nők zöme a tökéletes alakról, vagy a nagy Ő – ről álmodozik, addig a pasik, főleg friss jogosítvánnyal bírók a fél karukat is odaadnák egy igazán dögös, menő verdáért. Hogy napjainkban milyen típusú gépjárművek is tartozik bele ebbe a körbe, azon sokáig lehetne vitatkozni, de egy biztos, örökzöld darabok mindig vannak. A menő verdák körébe egyértelműen helyet kap a Ferrari, és akár a Lamborghini is.

Vannak, akik a régebbi típusokra esküsznek, ha pöpec járgányokról esik szó. És bizony sokan vannak, akik időt, energiát és sokszor pénzt nem kímélve szépítgetik, “extrásítják” öreg autójukat. Gyakran látni egy – egy már homályba vesző Trabantot, amint különleges színnel felszerelkezve tőle szokatlan sebességgel – melynek hátterébe ügyes szerelés sejthető – száguld, krómozott kipufogóból fülrepesztő hangot hallatva. Autó csodák közt köszönthetjük a női sofőrök és autóimádók szívét megdobogtató kis bogárhátúakat. A Mini Morrisok fanatikus tulajdonosai is hihetetlen átalakításokkal, felszereltséggel tudják elkápráztatni az utakon és járdákon haladókat.

Az, hogy milyen mértékű az autónk egyedisége, a benne levő kényelem és szórakozási lehetőség elsősorban a pénztárcánktól függ, másodrészt pedig ízlésünktől. Az autó extrák piaca rengeteg újítást rejt. Az olyan, ma már luxusnak nem számító autó – felszerelési tárgyak, mint a vezető ülés mellé helyezett kartámasz tárolóval vagy az ülésfűtés az új autóknál szinte alapfelszereltségnek számít. Ugyanakkor mindezek akár egy 10 éves autóba is beszerezhetők. Ami például tényleg extrának számít egy gépjárműnél, az a multimédiás rendszer, amely nemcsak zenelejátszást tesz lehetővé, hanem a hosszú úton a gyerkőcök mesével, filmmel való szórakoztatásáról is gondoskodik. Autó extrák sorában találkozhatunk olyan vezetést segítő technikákkal is, mint a tolatóradar, a tempomat, a beépített GPS. A külcsínekért rajongók pedig a fóliázástól a gravírozásig sokféle módon öltöztethetik kívül – belül autójukat.

Egyet azonban a flanc mellett ne felejtsünk el soha, az autó üzembiztonsága kell, hogy az első legyen. Lehet egy autó menő verda, mert kívülről megnyerő, csupa cicoma, de ha abban nem lehetünk biztosak, hogy eljutunk vele biztonságosan oda, ahova szeretnénk, akkor az egész értékét veszti, hiszen az autó elsősorban közlekedésre való. Ha mégse közlekedési eszköznek szánja valaki kicsinosított autóját, hanem kiállítási darabnak, akkor ne használja a közutakon!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press