2018 máj 12, Kategória: Otthon, 1 592 Megtekintés

Mennyibe kerül egy igazán jó klímaberendezés?


Tikkasztó forróság uralkodik a tetőtérben? Elviselhetetlenek a nyarak a négy fal között? Hazánkban az elmúlt évek nyári hónapjai bebizonyították, hogy a klímaváltozás igenis valós veszély, a maga szélsőséges időjárási viszonyaival együtt. Nyáron rendszerint alig találni szabad klímaszerelőt, ezért a klíma beszerzéséről és beszereléséről érdemes akár már most gondoskodni.

De mégis mennyibe kerül egy igazán megbízható klímaberendezés? A kérdést alapvetően három szemszögből érdemes megvizsgálni. A készülék ára mindössze egy dolog, de a beüzemelés további költségeket jelenthet. Természetesen nem elhanyagolható tényező az sem, hogy a jövőben mennyi havi költséget jelent majd a készülék üzemeltetése és a vele járó tisztítási, karbantartási feladatok.

A piaci kínálat gyártók és tudás terén is rendkívül széles. Az inverteres klímák minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen hűtésre és fűtésre egyaránt alkalmazhatóak, kis helyet foglalnak el és naprakész technológiával teszik lehetővé, hogy energiatakarékosan legyen megoldható használatuk. Sokak számára döntő szempont a csendes működés, s ezek a klímák e területen is kiválóan teljesítenek. Az árak szolgáltatótól és márkától függően változnak, de mindenképpen célszerű az ismert márkák termékei közül választani. A Cascade Klímák évek óta tartós, környezetbarát berendezéssel büszkélkedhetnek, ezért megfontolandó opciónak bizonyulnak.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy a klíma beszerelése minden esetben szakemberek munkáját követeli meg. A split klíma esetében akár több órás munka is szükséges, hiszen a beltéri és a kültéri egységet csövekkel és kábelekkel kell összekötni, és mindennek az elhelyezése sem elhanyagolható. A beszerelés költségein nem érdemes spórolni, hiszen a szakszerű kivitelezés nélkülözhetetlen a későbbi optimális funkcionálás érdekében.

További, folyamatosan jelentkező költségekkel jár a klíma üzemeltetése. Rendszerint ez teszi ki a legnagyobb kiadást a készülékkel kapcsolatban. Míg a karbantartás és tisztítás akár évi tízezer forintból is kihozható, addig az energiafelhasználás már más kérdés. E területen is elmondható, hogy a minőségi, prémium kategóriás készülékek rendszerint sokkal kevesebbet fogyasztanak, mint olcsóbb társaik. A minőségi darabok ráadásul hosszú éveken keresztül kifogástalan állapotban szolgálják majd a kellemes belső mikroklíma megteremtését. Megéri tehát többet költeni a kezdetekkor egy színvonalas darab beszerezésével.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press