2015 máj 28, Kategória: Pénzügy, 2 379 Megtekintés

Mennyi nyugdíjat kapok? Így működik a nyugdíj összeg megállapítása.


Az állami nyugdíj témaköre már évek óta fókuszban van, és egyre többen látják be, sőt tapasztalják saját bőrükön, hogy kizárólag erre támaszkodni nagy hiba. Nem véletlen, hogy napjainkban mind nagyobb népszerűségnek örvendenek a különféle nyugdíjcélú megtakarítások, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, csak ilyen módon lesz fenntartható a nyugdíjas években is a megszokott életszínvonal.

De mégis mennyi nyugdíjra számíthatunk az állami rendszerből? A Nyugdijbiztositas.com/nyugdijkalkulator segítségével néhány kattintással kiszámolható, hogy várhatóan mennyi jut a nyugdíjas években havonta a kiadásokra. A folyamatosan változó, nyugdíjrendszerre vonatkozó szabályozás elsősorban azt célozza, hogy a társadalom elöregedéséből adódó fizetési nehézségeket valamilyen módon sikerüljön kiküszöbölni.

Idén az 1952. második felében születettek fogják betölteni a nyugdíjkorhatárt, méghozzá a 62. életévük betöltését követő 183. napon. Természetesen nem mindegy, mennyi szolgálati idővel rendelkezik, mint ahogy a nettó fizetés is hatással van a majdani nyugdíj alakulására. A szakemberek véleménye megegyezik abban, hogy a nyugdíjas években általában több kiadással rendelkeznek az emberek, melyek jelentős része az egészség megőrzésére megy el. Fontos tehát, hogy akár öngondoskodás keretein belül lehetővé tegye, ne keljen semmiben sem hiányt szenvednie a munkával töltött éveket követően.

Érdemes akár már pályakezdőként is elgondolkodnia azon, milyen lehetőséget használna ki a nyugdíjcélú megtakarítás érdekében, melyhez ma már kedvező állami támogatás is társul. Éljen a lehetőséggel, és teremtse meg a jövő anyagi biztonságát ma!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press