2013 máj 10, Kategória: Otthon, 1 816 Megtekintés

Megtakarítás kondenzációs kazánnal


Megtakarítás kondenzációs kazánnal

Megelégelte a magas számlákat, és lakáskorszerűsítés alkalmával azért is tenni kíván, hogy a jövőben spórolhasson otthona fenntartásának költségein? Így takaríthat meg kondenzációs kazánnal, ha a hagyományos gáz-fűtőkészülékeknél takarékosabb megoldás mellett tenné le voksát. A környezetkímélő módszer segítségével nem csak a gázfogyasztás csökkenthető, de nagyobb hatékonysággal hasznosul a felhasznált mennyiség is. Kép: Bosch kazán forrása: http://www.ventil-team.hu

A kondenzációs kazán működése a vízgőz felhasználásán alapszik, mely technológia tulajdonképpen már az ókorban is ismeretes volt a maga formájában. Napjainkban a gázárak folyamatos emelkedése azt indokolja, hogy olyan rendszer mellett döntsünk, mely esetében csökkenthetjük költségeinket. A készülék nagy előnye, hogy a bevitt hőenergiának 10-11 százaléka visszanyerhető a folyamat során. 

A gázkazánok modernebb, korszerűbb változata egyre szélesebb körben terjed el, és bár tény, hogy kezdetben némi beruházást igényel, de éves szinten – természetesen több tényező függvényeként – akár több százezer forint is megtakarítható segítségével. A környezetkímélő megoldások kedvelői számára jó hír, hogy a hagyományos változathoz képest jóval kevesebb káros anyag kerül a környezetbe rajta keresztül. Ez pedig napjainkban nem elhanyagolható tényező.

A könnyen beépíthető kondenzációs gázkazán a felhasznált anyagok minőségétől függően eltérő árszínvonalat képviselhet, de a hagyományos gázkazánnál némileg biztosan többe kerül. A hazai árakat vizsgálva elmondható, hogy körülbelül 4-6 év alatt várható megtérülés, azt azonban fontos tudni, hogy a gázfogyasztás akár harminc százalékkal is kevesebb lehet, ha kondenzációs kazán mellett dönt.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press