2014 dec 21, Kategória: Egészség, 2 138 Megtekintés

Macskajaj: a másnaposság megelőzése, kezelése


Macskajaj: a másnaposság megelőzése, kezelése

Lassan elhatalmasodik az ünnepi hangulat, még akkor is, ha odakint fehér hótakaró helyett verőfényes napsütéssel várjuk az idei Karácsonyt. Az ünnepek pedig ajándékozással, finom ételekkel és akár még egy kis italozással is járhatnak.

Vannak, akik jól bírják az alkohol tartalmú italokat, míg másoknak már néhány korty is a fejükbe száll, és másnap bizony szervezetük érezteti velük, hogy nincsen hozzászokva ehhez a bánásmódhoz. A Karácsony után pedig jön Szilveszter, amikor könnyen előfordulhat, hogy valaki a pohár fenekére néz.

Ahhoz, hogy ennek másnap ne legyenek kellemetlen következményei, érdemes pár jó tanácsot szem előtt tartani. Először is, hogy soha ne igyunk éhgyomorra. A legjobb, ha valami zsíros ételt fogyasztunk előtte. Lényeges, hogy alkohol fogyasztás előtt igyunk bőven vizet, és italozás közben is jó hatása van a vízivásnak. Az alkohol tartalmú italok fogyasztásánál pedig alapvető, hogy minőségi italok közül válasszunk, és ne hirtelen döntsük őket magunkba, hanem kisebb kortyokban történjen az “itókázás”.

És mit tegyünk, ha mégis utolér minket a macskajaj és ezerrel dübörögnek fejünkbe és gyomrunkba a majmok másnap? A legfontosabb, hogy bőséges mennyiségben kell vizet fogyasztani. Ha bírja a gyomor, akkor érdemes 100%-os gyümölcslevet is inni, mivel ezzel pótolni lehet az alkoholfogyasztás miatti C-vitamin veszteséget. B-vitamint is érdemes bevinni másnaposság esetén a szervezetbe, mert segíti az alkohol feldolgozását, kiürülését testünkből. Sokat segíthet még az émelygés, rosszullét, erőtlenség ellen a friss levegő, ha nem megy a séta, akkor elsőre egy nagy szellőztetés is megteszi.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press