2013 Júl 08, Kategória: Európa, 2 179 Megtekintés

Lesz-e Békemenet 2013-ban is?


Lesz-e Békemenet 2013-ban is?

Amikor politikáról van szó, már megszokhattuk, hogy igen éles vélemény különbségek állnak szemben egymással.  Nincs ez másként a tavaly januárban elsőként elindult Békemenettel kapcsolatban sem, mely kapcsán bár a kormány mellett demonstrálók egyértelműen a békés, szabad egymás mellett élést és a demokrácia keretei között zajló egyetértést hangsúlyozták, mégis azóta is napirenden van a téma – valljuk be, nem mindig nyugodt hangvételben.

A Polgári Magyarországért Díjat is magáének tudó mozgalomnak sokak szerint már korábban létre kellett volna jönnie, s akkor hazánk valószínűleg nem tartana ott, ahol jelenleg. Nyilvánvalóan a kormányellenesek tábora másféle véleményt oszt, de tény, hogy a békés felvonulások, és a díjjal együtt járó kétmillió forint felújítási és étkeztetési célra való felajánlása mindenképpen példaértékűnek számít.

Problémák az uniós tagsággal, jelentős kormánypénzek a civil szervezetek szférájában, sokak által alkalmatlannak tartott kormány, és annak külföldi megítélése – a sajtóban lépten-nyomon olvasni, hallani mindarról, ami a Békemenettel ilyen vagy olyan formában összefüggésbe hozható. Miként Csizmadia is megfogalmazta, “az Orbán-kormány sem tökéletes, de mutasson már valaki egy tökéleteset”. 

Másként, jobban csinálni lehet, viszont nyilvánvaló tény, hogy mindig annak kell helytállnia egy adott szerepben, aki pozícióba került, és eszköz van a kezében arra, hogy változtasson. A miként, és az irány nem fog megfelelni mindenkinek. Erről is szól a demokrácia.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press