2023 feb 28, Kategória: Szórakozás, 1 195 Megtekintés

A legnépszerűbb streaming szolgáltatók listája Magyarországon


A legnépszerűbb streaming szolgáltatók listája Magyarországon

Az elmúlt években folyamatosan jelentek meg olyan streaming szolgáltatók, ahol prémium sorozatokat, valamint filmeket nézhetünk. Hazánk sem kivétel ez alól, hiszen ma már itthon is előfizethetünk a legnépszerűbbekre, legyen szó a Netflix-ről, az HBO Max-ról, vagy éppen a legújabbról, a Skyshowtime-ról.

Ebben a cikkben a legnépszerűbb streaming szolgáltatókat mutatjuk be részletesebben.

Melyik streamingre fizethetünk elő Magyarországon?

Először a Netflix jelent meg a kínálatban, amit folyamatosan újabbnál újabb szolgáltatók követtek a sorban. A több ezer óra tartalomnak köszönhetően mindig van mit nézni, legyen szó filmekről, sorozatokról, realitykről, vagy éppen egy dokumentumfilmről egyaránt. Ha meguntad az online játékokat és inkább csak néznél valamit, akkor ezeknek a streaming szolgáltatóknak a kínálatát érdemes szemügyre venned!

Persze nem árt tudni, hogy melyik szolgáltatás miben is különbözik a többitől. Milyen tartalmakat érhetünk el egyiken és másikon, hogyan és milyen formában fizethetünk elő rájuk. Mindegyik tud valami pluszt, amit a másik nem, nem véletlen, hogy az összes megjelenő streaming igyekszik folyamatosan megújulni és még több előfizetőt szerezni magának. A továbbiakban a legnépszerűbbeket mutatjuk be, valamint beavatunk abba, hogy mit kaphatsz a pénzedért cserébe.

Még mindig a Netflix a legnépszerűbb!

A Netflix egy amerikai szolgáltató, amelynek központja Los Gatosban található. A céget 1997-ben alapították, ami azért érdekes, mert hozzánk csak pár éve ért el. Az elsődleges céljuk, hogy olyan médiatartalmakat nyújtsanak az előfizetők számára, amelyek egyediek és máshol nem megtekinthetőek. Ennek köszönhető, hogy 2020-ra már 195 millió felhasználójuk volt. A tartalmak egy része lokalizált, így feliratos és szinkronos változatban is megtekinthetőek. A magyar változatra 2019-ig kellett várni, azóta azonban itthon is hatalmas népszerűségnek örvend.

A Netflix eredetileg egy DVD-kölcsönző és árusító kis cég volt, amely egy futárcéggel karöltve szállította a lemezeket. Az árusítást később abbahagyták, majd 2010-ben betörtek a nemzetközi piacra, köszönhetően a streaming-szolgáltatásuknak. Ekkor jelentek meg Kanadában, amit Latin-Amerika és a Karib-térség követett. Az első saját készítésű alkotásuk 2012-ben került a platformra, ez volt a Lilyhammer sorozat. Azóta persze számtalan saját gyártású széria látott napvilágot a Netlfix jóvoltából. Itthon a mai napig nagyon népszerű a You, a tavaly megjelent Wednesday, valamint az Emily in Paris és a Outer Banks. Itthon az alap előfizetés 2.490 forint, a standard 3.490 forint, míg a prémium 4.490 forint.

HBO Max, volt HBO Go

Az HBO Max hazája szintén Amerika. Itt szintén filmeket és sorozatokat találhatunk, amelyek között bőven akad saját gyártású alkotás is. 2021. márciusára összesen 40,6 millió előfizetőre növekedett a táboruk, amely azóta tovább emelkedett.

A streaming platformján olyan tartalmakat tesznek elérhetővé, amelyek a BBC-ről, a The CW-ről, a Warner Bros-tól, vagy éppen a Boomerangról és a Comedy Centralról származnak. Itt nézhetjük hétről-hétre a Young Sheldon, valamint a 2023-as nagy sikerű The Last of Us sorozatot is. Emellett helyet kapott a kínálatban a Shameless, az Odaát, illetve az Agymenők egyaránt.

A szolgáltató lehetőséget ad arra, hogy egy éves előfizetéssel két havi összeget megspóroljunk, bár a 2.390 forintos díj sem túl magas, tekintve, hogy a Netflix alap csomagja ennél drágább. A felület könnyen kezelhető, számtalan feliratos és szinkronos tartalmat kaphatunk a pénzünkért.

Disney+ a régi idők kedvence

Ki ne ismerné a Disneyt, ahol korábban olyan filmeket sorozatokat mutattak be, mint a Hannah Montana, a Varázslók a Waverly Helyből, a Phineas és Pherb, valamint az Oroszlánkirály és a Jégvarázs. A platform tavaly nyáron indult el itthon, ahol szintén lehetőséget kaptunk arra, hogy egy évre előre kifizessük a szolgáltatás díját, ezzel kéthavi összeget spóroltunk meg. Aki ezt nem tette meg, annak a mai napig 2.490 forint a havi díj, ami valamivel magasabb, mint az HBO Max és egyenlő a Netflix alap csomagjának összegével.

Nagy előnye, hogy mivel a társaság már korábban is létezett, így már a kezdetekben sok olyan saját gyártású alkotás felkerült a kínálatban, amivel a Netflix például nem rendelkezett. Egyre többen fizetnek rá elő, hiszen régi klasszikusokat és újdonságokat egyaránt nézhetünk rajta.

A Skyshowtime, a legújabb siker?

Egyelőre még nem sok dolgot tudunk a Skyshowtime-ról, amely február közepén debütált hazánkban. A platform a Comcast és a Paramount Global tulajdonában van. A tartalmai között megtalálhatjuk az NBCUniversal, a Paramount Global, a Sky, valamint egyéb saját gyártású filmeket és sorozatokat.

A többihez képest jóval olcsóbban fizethetünk elő rá, főleg a kezdetekben, hiszen az indulást követően féláras kedvezményt kaptunk, így 1999 forint helyett csupán 999 forintba kerül egy hónap. Mindez addig, amíg le nem mondjuk. Cserébe viszont számtalan mozit és nagy sikerű szériát nézhetünk meg, többek között a Chicago Med, a Star Trek, vagy éppen a Kalandpark.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press