2014 Sze 01, Kategória: Utazás, 2 565 Megtekintés

Legkedveltebb nyaralóhelyek 2014-ben


Legkedveltebb nyaralóhelyek 2014-ben

Az idei nyárnak már búcsút inthettünk a mai nappal. Persze ez nem jelenti egyben azt is, hogy a pihenésnek, a szabadságnak is mindenki számára vége szakadt. Vannak, akik még a kikapcsolódás előtt állnak, vagy éppen egy kis utazásra lehetőségük nyílik. Legyen számukra iránytű, hogy mely nyaralóhelyek voltak az idei évben a legkedveltebbek.

A külföldi nyaralási célpontok top5 listájának utolsó helyét idén Tunézia nyerte el, mely mindig is a kedvelt nyaralóhelyek élmezőnyébe tartozott. A negyedik helyre a sokak által már jól ismert Horvátország került. A harmadik helyen Bulgária debütált a legkedveltebb nyaralóhelyek sorában. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen olyan kiváló adottságokkal verseng a turisták kegyeiért, mint a jó megközelíthetőség, kiváló strandok, jól kiépített infrastruktúra és mindenekelőtt megfizethető árak.

Az első két helyezett Törökország és Görögország lett. Igaz, a sorrend kis meglepetést okozott, mivel a görög tengerpart maga mögé utasította idei évben a Török Riviérát. Igaz, ezen sem kell sokáig csodálkozni, ha belegondolunk, hogy Görögország mindig is közkedvelt nyaralóhely volt, csak az elmúlt évek válsága hozott némi visszaesést a turizmusban. Az ország helyzete azonban stabilizálódik, és ezzel párhuzamosan a turizmus is újra virágozhat.

Persze nemcsak külföldben kell gondolkodni, mikor nyaralásról szó esik, hiszen itthon is sok jó nyaralóhely várja a kikapcsolódni vágyókat, a szabadságukat igazi pihenéssel és tartalommal megtölteni kívánókat. Ha hazai nyaralóhelyről esik szó, biztos, hogy a legtöbben a Balatonra vágyakoznak, így nem csoda, hogy a legkedveltebb nyaralóhelyek zöme is a magyar tenger partján található. Siófok, Badacsony, Keszthely, Csopak, Tihany a leggyakoribb célpontjai a hazai nyaralóvendégeknek.

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press