2015 máj 03, Kategória: Cég, 2 401 Megtekintés

Le a fóliákkal a dohányboltokról!


Le a fóliákkal a dohányboltokról!

Az elmúlt héten történt sajnálatos esemény, a kaposvári gyilkosság után kiemelt figyelmet kapott a dohányboltokat üzemeltető cégek ablakain lévő fólia. Egyes vélemények szerint ez olyan biztonsági kockázatot rejt magában, ami nem megengedhető, ha szavatolni szeretnék a cég munkatársainak biztonságát. Nagy valószínűséggel mondható, hogy a dohányboltok ellen sokszor előforduló támadások pont annak köszönhetők, hogy az üzletekbe nem lehet belátni.

A kormányzat részéről a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. megkeresésünkre azt válaszolta, hogy a trafikok működésére vonatkozó törvény csak azt határozza meg, hogy kívülről a dohánytermékek ne legyenek láthatók, ennek értelmében csak a dohánytermékeket kell eltakarni, nem pedig az ablakot kell lefóliázni.

Az ND Zrt. véleménye szerint megoldható lenne, hogy megfelelő elrendezéssel a termékek ne legyenek látható helyen az üzletben. A cégnél arra hivatkoznak, hogy mivel nem csak dohánytermékeket árulhatnak a trafikok, így a más jellegű áruk előtérbe helyezésével megvalósulhat a takarás. A részvénytársaság egyébként kiadott egy arculati kézikönyvet, amelyet a cégek használhatnak a megkövetelt láthatósági feltételek kialakításához.

Sajnos azonban a törvények, szabályozások mögé bújás nem segít a bolti rablások károsultjain. Tény, hogy magasabb számban fordulnak elő bűncselekmények a trafikokban, és ezt időszerű lenne észrevenni a törvényhozásnak is. A boltosok közül sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy kamerarendszert, időzáras kasszát vagy biztonsági őrt alkalmazhassanak. Fontos lenne, hogy a kaposvári esethez hasonlók elkerüléséhez ne hónapokig foltozgassuk a szabályokat, hanem azonnali és hathatós változást találjunk ki.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press