2013 dec 04, Kategória: Európa, 2 724 Megtekintés

Látnivalók a Balatonnál: történelmi várak


Látnivalók a Balatonnál: történelmi várak

A Balaton mellett döntene szabadidejében, de nem elégszik meg a wellness szolgáltatásokat is nyújtó fürdőhelyekkel? Szívesen felfedezné a környék természeti értékeit, és érdeklik a történelmi látnivalók is? Érdemes megnézni a Sümegi és Szigligeti várakat, hiszen nem csak páratlan látványt ígérnek, de elkalauzolnak bennünket régmúlt korokba, és minden korosztály számára remek szórakozást ígérnek.

A Szigligeti Vár nem véletlen, hogy a Balaton környékének egyik legnépszerűbbike. A mesés panoráma mellett a változatos programok is rendkívül vonzóak a turisták számára. A 750 éves várt a török nem tudta bevenni, végül a Habsburgok rombolták le, de a jelenleg is zajló rekonstrukcióknak köszönhetően remek helyszínként szolgál az építmény ma is a kirándulni, és történelmünket jobban megismerni vágyók számára.

Kösse össze balatoni körutazását a Szigligeti Vár felkeresésével, s ha éppen jó időpontot választ, akár egy felejthetetlen koncerten is részt vehet, hiszen ilyen programok is gyakran megtalálhatóak az idegenforgalmi kínálatban.

A középkori várak közül a környéken elterülő Sümegi Vár is mindenképpen megér néhány szót, hiszen rengeteg kiállítás és a Várbirtok programjai várják a látogatókat. A Történelmi Élménypark betekintést enged a kor világába, de borkóstolás, a környék kirándulási lehetőségei, horgászat és természetjárás is a programok közé tartoznak. A Balaton vidékén megtalálható várak remek választásnak bizonyulnak akkor is, ha az idő kissé hűvösebbre fordul.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press