2019 jan 14, Kategória: Egészség, 1 084 Megtekintés

Külföldi fogászati kezelés? Nehéz olcsón megúszni.


Ha fogfájás keseríti meg napjainkat, akkor a szakszerű ellátás sokszor nem várathat magára. Ez akkor sincs másként, ha éppen külföldön tartózkodunk és fogorvoshoz fordulnánk. De honnan tudhatjuk, hogy a külföldi munkavállalás során mely szakember a legkönnyebben elérhető? Ha az adott városban keresünk szolgáltatót, akkor be kell írni a keresőbe, hogy „emergency dentist” vagy „emergency dentist in London”, és máris megtalálhatjuk a megfelelő fogorvost. Arra azonban mindenképpen számítanunk kell, hogy nem olcsó mulatság a külföldi fogászati ellátás.

 

Nem véletlen, hogy hazánk nyugati nagyvárosaiban virágzik a fogászati ipar, hiszen sokan külföldről is hozzánk érkeznek fogaink rendbehozatalára. Ez nem csak a kimagasló minőségű ellátásnak és orvosaink nagyfokú szakértelmének köszönhető, hanem a korrekt áraknak is. Magyarországon a külföldi árak töredékéért elérhető a fogászati ellátás, és a minőséggel kapcsolatban sem kell kompromisszumot kötni.

 

Természetesen vannak olyan helyzetek, amikor a fájdalom miatt nem szívesen várunk arra, hogy külföldről hazautazzunk és ilyenkor kifejezetten jól jönnek azok a weboldalak, amelyek segítségével egyszerűen találhatunk a tartózkodási helynek megfelelő rendelőt, fogászati klinikát.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a rendszeres fogorvos látogatással sikerülhet elejét venni a hirtelen támadó fogfájásnak. A szakemberek azt javasolják, hogy legalább félévente célszerű felkeresni a fogorvost. Ilyenkor fény derülhet a kezdődő fogszuvasodásokra és elvégezhető a fogkő eltávolítása is. Ez utóbbiról kevesen tudják, hogy nem pusztán esztétikai célokat szolgáló kezelésről van szó esetében, hanem a fogászati megbetegedések is megelőzhetőek ilyen módon. A kezeletlenül hagyott fogkő idővel fogágy-betegséget is okozhat, ami akár a saját fogak elvesztésével is járhat. Miért várná meg, hogy az ínygyulladás és a szuvasodás fájdalmat okozzon, ráadásul a legrosszabbkor, külföldön járva?

 

Ha egészségünkkel kapcsolatos beavatkozásokról van szó, akkor a legtöbben még mindig szeretjük hazai klinikákon elvégeztetni a szükséges kezeléseket, vizsgálatokat. A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan a magánklinikák nyújtotta előnyöket választják szívesen, és ez a fogászattal kapcsolatban különösen így van. Abban az esetben viszont, ha mégis határainkon túl vagyunk kénytelenek fogorvost felkeresni, akkor bizony fontos, hogy a közelben fekvő klinikára sikerüljön rábukkanni.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press