2012 nov 20, Kategória: Konyha, 1 952 Megtekintés

Krémlevesek: a télben is meleget adnak


Krémlevesek: a télben is meleget adnak

Egyre hidegebbre vált az időjárás, már a fel-felbukkanó napocska sem tudja megmelengetni az embert. Ilyenkor, a tél közeledtével testünk keresi a meleget, nemcsak a fűtött lakásra, a meleg, vastag ruházatra van szükségünk, hanem belülről is melegségre vágyunk.

A hideg ételek ilyenkor kevésbé esnek jól, a reggelihez, vacsorához is inkább tea, forró kakaó az, ami valóban fel tudja dobni az embert. Aki igazán finomat, és mégis egyszerű ételt szeretne ilyenkor a téli időszakban a családi asztalra varázsolni, annak nincs nehéz dolga, mert a krémlevesek tárháza rengeteg számos ínycsiklandó változattal várja.

A krémlevesek nagyon kedveltek lettek. Nem is csoda, hiszen nagyon egyszerűen és igen sokféle alapanyagból készíthetőek el. A leggyakoribbak a zöldséges krémlevesek. A hagyma, a fokhagyma, a zeller,a brokkoli, a sárgarépa, a sütőtök, a gomba mind alapjai lehetnek egy-egy finom krémlevesnek. A zöldségek mellett közkedvelt a sajtból készülő krémleves, de akár húsos alapú levessel is próbálkozhatunk a család ízlését eltalálni. Szerencsére alapanyagban a piacok mindig bővelkednek, akár a hét minden napján lehet fogyasztani krémlevest más és más ízben.

Ha kicsit szeretnénk feldobni krémlevesünket, akkor feltétként használhatjuk a sajtot reszelve, rászórva, vagy snidlinggel is színesíthetjük. Nagyon mutatósak és ízletesek a krémlevesek cipóban, és persze így laktatóbbak is. Ha valaki pedig szeretné még tartalmasabbá tenni levesét, akkor pirított zsemlekockával, vagy levesgyönggyel ezt könnyedén megteheti.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press