2012 nov 01, Kategória: Konyha, 1 833 Megtekintés

Kreatív konyhaművészet – az egyedi ízek titka


Kreatív konyhaművészet – az egyedi ízek titka

Kezdő háziasszonyként keresgél receptek után az interneten? Valójában nem létezik olyan finomság, amelyet ne lehetne a világháló receptgyűjteményei, vagy a sütés-főzés megszállottjai által vezetett blogok alapján elkészíteni. A kreatív konyhaművészet tulajdonképpen akkor kezdődik, amikor már birtokában van a háziasszony azoknak a fortélyoknak, alapvető ételkészítési praktikáknak, melyeket azután egyénileg formálhat, alakíthat, ízlése szerint. 

A kreatív konyhaművészet kapcsán nagyon fontos megemlíteni az alapanyagok  íz világának ismeretét, hiszen így már az elkészítendő ételféleség ötletének megszületésekor szánkban érezhetjük a majdani ízeket. Minden gyakorló háziasszony, aki ráadásul szereti is ezt a tevékenységet végezni, jól tudja, hogy mely ízek harmonizálnak egymással. Azonban ne legyünk a megszokások rabjai, hiszen ez is az alapja annak, hogy a kreatív konyhaművészet terén kiélhessük elképzeléseinket.

A legegyszerűbben a fűszerekkel variálhatunk, legyen szó akár a pácolásról, akár az egytálételek elkészítéséről. A sütőben gyorsan összedobható rakott-jellegű ételeknek pedig valójában csak a fantázia szabhat határt. A karfiol, a cukkini, a padlizsán, a paradicsom, paprika olyan alapzöldségek, melyekkel szinte bármilyen sült-rakott finomságot feldobhatunk.

Érdemes kísérletezni az egyes, elsőre talán egymástól idegen ízek kombinációjával is, hiszen például a gyümölcsök is remekül párosíthatóak húsokkal, sósan készített rizzsel. A kreatív konyhaművészet képes arra, hogy olyan kizárólag a mi konyhánkra jellemző ízeket és kombinációkat kreáljunk, amelyek elnyerik majd családtagjaink és vendégeink ízlését is. A jó dolgok mindig akkor születnek, amikor merünk változtatni a bevált sémákon. 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press